E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol akışında aksaklık bulunmuyor---

Petrol akışında aksaklık bulunmuyor

Petrol akışında aksaklık bulunmuyor
13 Haziran 2014 - 12:51 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak'ta son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak'ta son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin petrol arz güvenliğini etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Irak, Türkiye'nin petrol ihtiyacını karşılayan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu hafta iki ayrı olayda toplam 80 Türk vatandaşını da rehin alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Musul'u ele geçirmesinin ardından Irak'ın petrol ihracatı konusunda tereddütler oluşmuştu.

Yıldız, Sabancı Üniversitesi Enerji ve İklim Merkezi 5. Uluslararası Enerji Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Irak'ın orta ve güney kesimlerinden gelen petrolün Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattıyla Türkiye'ye sevkiyatının üç aydan beri olmadığını anımsatarak, "IŞİD'in kontrolündeki boru hattından üç aydan bu yana sevkiyat yapılmıyordu" dedi. dedi. Kuzey Irak'tan dün 120,000 varil civarında ham petrol sevkiyatı yapıldığını kaydeden Yıldız, bugün de akışta herhangi bir problem olmadığını söyledi.

Yıldız, "Bu petrol Irak'ın petrolüdür. Irak'ın bütünlüğü ve orada oluşacak bütün gelirin yine Irak halkının belirlediği tarzda paylaşılmasına Türkiye önem vermektedir. Bu petrol Irak'ın ürettiği, Türkiye'nin ilettiği ve dünya piyasalarına sunduğu bir petroldür. O yüzden bugün itibariyle kurguda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" dedi ve şöyle devam etti: "Ama önümüzdeki günler, önümüzdeki haftanın ne tür değişiklikler getirebileceğini, nasıl bir yeni yapılanma oluşturacağını bugünden söylemek mümkün değildir. Gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)