E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeskov'un oğlu Wagner güçleriyle Ukrayna’da birlikte savaştı---

Peskov'un oğlu Wagner güçleriyle Ukrayna’da birlikte savaştı

Peskov'un oğlu Wagner güçleriyle Ukrayna’da birlikte savaştı
23 Nisan 2023 - 13:11 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağ kolu olarak bilinen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, oğlunun Ukrayna'da savaştığını duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş bir yılı aşkın bir süredir devam ederken Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerin başında gelen Peskov, Komsomolskaya Pravda gazetesine konuştu. Peskov, oğlunun gizli bir isimle Ukrayna’daki savaşa katıldığını ve paralı asker grubu Wagner’in güçleriyle birlikte savaştığını söyledi.

2022’de başlayan savaş İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’daki en ölümcül çatışmalardan biri haline gelirken 1962’deki Küba Füze Krizi’nden sonra Moskova ile Batı’nın karşı karşıya geldiği en büyük olay olmuştu.

Bir yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta 354 binden fazla Rus ve Ukraynalı asker yaşamını yitirmiş ya da yaralanmıştı. Peskov, 33 yaşındaki oğlu Nikolai Peskov’un savaşa katıldığını söylerken, üst düzey Rus yetkililerden ilk kez böyle bir açıklama gelmesi dikkat çekti. 33 yaşındaki Peskov’un kararı kendisinin aldığı da belirtildi. (Sözcü)

Peskov: Putin, Biden ile müzakereye açık

Kremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama

Peskov: Avrupa'ya istikrar getirmez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN23 Nisan 2023 14:10

    Az kalsın başbakan ahmet davutoğlu zamanında abd rus uçağını bize düşürttürdü suriye de bu savaşı bize yaptıracaklar idi ALLAH tan bir dünya lideri RTE bu savaşı önleyince ukrayna yı rusya nın kuçağına atıverdiler.