E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPaul Tudor Jones: Faiz artışları sona erdi, hisse senetlerinde ralli zamanı---

Paul Tudor Jones: Faiz artışları sona erdi, hisse senetlerinde ralli zamanı

Paul Tudor Jones: Faiz artışları sona erdi, hisse senetlerinde ralli zamanı
16 Mayıs 2023 - 09:44 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones, Fed’in faiz oranı artışlarına son verdiğini ve bunun hisse senetlerinde yükseliş anlamına geldiğini belirtiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında belirsizlik sürüyor. Farklı öngörüler arasında Fed’in faiz artırımlarına son verdiği, uzmanlar tarafından belki de en çok satın alınan veri olarak yatırımcıların önünde duruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yüksek enflasyonla mücadelenin başarıyla kazanıldığı anlamına da geldiği için Fed’in faiz artırımlarına son vermesi, piyasalar açısından oldukça önemli kabul ediliyor. ABD’li milyarder yatırımcı ve hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones da, Fed’den yeni bir faiz artırımı beklemediğini ve bunun borsalar için iyi bir haber olduğunu söylüyor.

Tarihte bir ilk

CNBC’den Yun Li’nin haberine göre, Paul Tudor Jones, Fed'in faiz oranı artırım kampanyasına son erdiğini ve hisse senetlerinin yılı bugünkü seviyesinden daha yukarıda kapatacağını belirtiyor.

Milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Fed'in enflasyonla mücadelesinde faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine ve borsanın bu yıl daha yüksek seyredebileceğine inanıyor. Pazartesi günü CNBC'nin 'Squawk Box’ programında Fed'in faiz artırım kampanyasıyla ilgili konuşan Jones, “Kampanyanın kesinlikle sona erdiğini düşünüyorum. Muhtemelen şimdi zafer ilan edecekler çünkü CPI'ye bakarsanız, 12 aydır aralıksız düşüyor. Bu, tarihte daha önce hiç olmamıştı” şeklinde konuşuyor.

Piyasa 2006 yılı ortalarına benziyor

ABD Merkez Bankası, Mart 2022'den bu yana faiz oranlarını 10 kez artırdı ve federal fon oranını Ağustos 2007'den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 hedef aralığına çıkardı. Tüketici fiyat endeksi, 2022 Haziran'ında yüzde 9’luk seviyesiyle zirve yaptığından bu yana önemli ölçüde soğudu. Endeks, Nisan ayında yüzde 4,9’a kadar geriledi.

Tecrübeli yatırımcı, şu anki piyasa düzeninin, Fed'in para politikasını sıkılaştırmayı bırakmasının ardından hisse senetlerinin bir yılı aşkın bir süre yükseldiği küresel mali krizden önceki 2006 yılı ortalarına benzediğini söyledi. Jones, “Hisse senedi fiyatları sanırım bu yıl yükselmeye devam edecek. Aşırı bir yükseliş beklemiyorum çünkü yavaş bir gidişat olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"Düşüşü satın alacağım”

Milyarder yatırımcı, yakın vadede ABD borç tavanını yükseltme mücadelesi nedeniyle borsalarda bir miktar hazımsızlık olacağını ve siyasi dalgalanmadaki bu düşüşü satın alacağını söylüyor.

Jones, 1987 borsa çöküşünü tahmin ettikten ve bundan oldukça yüklü bir kazanç elde ettikten sonra ün kazandı. Jones ayrıca, halka açık ABD şirketlerini sosyal ve çevresel ölçütlere göre sıralayan, kar amacı gütmeyen Just Capital'in de başkanlığını yürütüyor.

Fed raporu: Bankaların acil durum finansman planları güncellenmeli

 

New York Fed imalat endeksi beklentilerin altında geldi

 

Biden'ın Fed adayları açıklandı

 

Fed beklentileri yeniden değişiyor ve şekilleniyor

 

Faizlerin düşmemesi piyasaların işine gelebilir

 

Borsaların enflasyonla savaşı bitmek bilmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 16 Mayıs 2023 13:46

    Bu şirketlere sormak istiyorum. İşctr 16 milyon, Akbank 31 milyon, Ykbnk 455 milyon işlem adedi ile hareket ediyor. İşctr ve Akbank yatırım ilişkileri 2 gün tabanın keyif çayını mı içiyorsunuz? Cuma günü 8 milyar işlem hacmi nerede 160 milyon işlem hacmi nerede? Kalkın yerinizden bir kendinize gelin. İşbankası 1 haftadır tarımdan teknolojiye Türkiyenin en büyük yatırımını yapıyor. 1 demet marul etmiyor.Saçmaladığınız yeter artık. Piyasayı bu şekilde uyuşturarak yatırımcıya zarar verme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Düşüş maniplasyon içerip gerçek dışı fiyatlama ile korku içeriyorsa çek ipini hepimiz kurtulalım. Bu saçmalık nedir?

  • Yorum 16 Mayıs 2023 10:12

    İşctr, Akbank, YKB ye 2 gündür yapılan çirkin finansal saldıyı kınıyorum. Bankaların bir yıllık karları ile 2 yeni şirket kurulabilir. Mevcut fk ve kar ile sizin algılarınıza, şirketleri çökertme planlarınıza yazıklar olsun. İhanet bu başka açıklaması yok. Şirketlerden bir açıklama bekliyorum. Defter değerine kadar geri alım açıklayın. Bu işlemleri yapanlarıda ömür boyu hisseye erişimini kısıtlayın. Rezaletten adaletsizlikten, algılarınızdan, intikamınızdan, oyunlarınızdan bıktım artık. Böyle ahlaksızca para kazanılmaz mahvettiniz.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA16 Mayıs 2023 17:30

    Sen asıl satışı haziran ayında gör bakalım küçük dilini yutacaksın.

  • ALİ KODUŞ16 Mayıs 2023 17:29

    üç gün ralli sebepsiz yere yapınca iyi satış gelince kötü.BURASI  BORSA KİM KİME KORSA..