E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPamukkale Turizm, faaliyetlerine devam edecek---

Pamukkale Turizm, faaliyetlerine devam edecek

Pamukkale Turizm, faaliyetlerine devam edecek
13 Mart 2019 - 17:36 borsagundem.com

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Turizm için iflas kararı verilmişti. Dün gerçekleşen toplantının neticesinde %83 oranında alacaklıların şirketin faaliyetinin devamı yönünde oy kullanması ile marka yolculuğuna devam edecek

Türkiye'nin  köklü ulaşım markalarından biri olan Pamukkale Turizm, yaşadığı nakit sıkıntısı nedeni ile 27 Ekim tarihinde konkordato talebinde bulunmuştu.

İFLAS KARARI VERİLMİŞTİ

Olumlu komiser raporu ve olumlu alacaklı görüşlerine rağmen İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi ise, yaklaşık 3 bin 500 kişinin çalıştığı Pamukkale AŞ’nin konkordato talebini reddederek şirketin iflasına karar vermişti. Kamuoyunda şok etkisi yaratan kararın ardından, yolcularından da büyük destek alan marka için tüm alacaklıların katıldığı “1. Alacaklılar Toplantısı” gerçekleşti.

ALACAKLILARIN YÜZDE 83’Ü ‘DEVAM’ DEDİ

462 alacaklıdan 442'sinin “Pamukkale Turizm kapanmasın” dediği toplantıda; %83 devam, %12 çekimser oy kullanıldı. Finans kuruluşlarının da olumsuz görüş bildirmediği toplantı sırasında şirketin mali durumunu düzeltmek amacı ile hazırladığı konkordato projesi kapsamında,  son iki ay içerisinde şirketin 6 milyon TL kar ile süreci tamamlaması, mali sıkıntısını atlatabileceği yönünde önemli bir gösterge olarak kabul edildi.

ŞİRKET SEFERLERİNE DEVAM EDECEK

Seferlerine aynı şekilde devam eden şirket, daha önce İzmir 1. Asliye Ticaret mahkemesinin verdiği iflas kararının; İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasını ve konkordato projesinin kabul edilmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ama13 Mart 2019 19:38

    NASILSA BATTIM KURTULURUM DİYEREK, REKABETİ KÖTU YAPMASI, RESMİ BİÇİMDE AVANTAJLA KORUNMASI YADA DESTEKLENMESI HAKSIZ REKABET YAPAR. DURUST BATMAYAN FORMALARIDA YARALAR .. ATTIM BİLETTE 50 TL YERINE 35 TL YAPAR.. YADA 100 TLLIK YOLA 50 TL ALIRSA. DÜRÜTÜN SUCU NE

  • tanzim13 Mart 2019 19:36

    bence devlet batırmasın alsın hisseleri. tanzim taşıma noktaları kurupfırsatcı mınubusculere ders verebilir :D

  • South Park 13 Mart 2019 18:36

    Marka bilinirliği yüksek ve prestijli firma. Taşımaya devam etmesi kâr yapmasını sağlayabilir. Ciddi fanları da var gençler arasında. Kampanya bile yaparlar firma kurtulsun diye.

  • fatih istanbul13 Mart 2019 18:14

    PAMUKKALE  FİRMASI  DEVAM ETMELİ  HIZLI GÜVENLİ  ULAŞIM  SAĞLIYOR  YOCULUKTA  BİRİNCİ TERCİHİM  OLACAK 

  • Yorumcu13 Mart 2019 18:01

    Metrodan kaçırdığı paralarla batumun yarısını alan iş adamı gürcistanda kral gibi yaşasın, Türkiyenin en iyi kaliteli otobüs firması alın teriyle çalıştığı için düştüğü hale bak yetkililer bunu görür heralde