E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzelleştirme'den şok karar---

Özelleştirme'den şok karar

Özelleştirme'den şok karar
20 Ocak 2014 - 17:52 borsagundem.com

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 3 termik santrallerin özelleştirmesini erteledi. Milli Piyango ihalesininin ertelenmesi de gündemde...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalelerini erteledi. ÖİB yetkililerinden edinilen bilgiye göre üç santralin 10 Şubat'ta yapılacak ihalesi yurtiçi ve yurtdışında oluşan konjonktür ve doların durumu nedeniyle yatırımcılardan gelen talep üzerine ertelendi.

Bir ÖİB yetkilisi, "Santral ihalesine 20'den fazla talep geldi. Her bir yatırımcı ile tek tek görüşüldü ve her biri ihalenin kendilerini daha iyi hissedecekleri bir zamanda yapılması talebinde bulundu. Biz de daha rekabetçi bir ortamda daha iyi fiyat oluşması için 2 ay erteleme kararı aldık" dedi.

Hürriyet Gazetesin'den Aysel Alp'in haberine göre, ÖİB'in erteleme kararını binlerce santral işçisi ve ailesinin Ankara'ya gelişinden önce alması dikkat çekti. İşçiler perşembe günü Muğla'dan Ankara'ya gelerek Sayıştay'ın önünden ÖİB'ye protesto yürüyüşü yapacaklar, bu yürüyüşe Zonguldaklı maden işçileri de katılacaktı.

MİLLİ PİYANGO DA ERTELENEBİLİR

Öte yandan ÖİB, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki ay yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı. Bu ihale için de yaklaşık 6-7 yatırımcının erteleme talebiyle kendilerine geldiğini belirten yetkili aynı gerekçe ile ihaleyi ertelemeyi gündeme aldıklarını belirttiler.

İŞÇİLER NE YAPACAK?

Özelleştirme İdaresi’nin santral ihalelerini ertelemesine karşın, işçi Cuma günü Ankara’ya gelme planını değiştirmedi. Türk-İş'e bağlı Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şube Başkanları, Perşembe günü iki bin işçi ve ailesiyle birlikte Ankara’ya yola çıkacaklarını bildirdiler. Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Perşembe günü binlerce santral ve maden işçisinin Muğla’dan Ankara’ya gideceğini ve Zonguldak’tan gelen maden işçileriyle Sayıştay’da buluşacaklarını söyledi.

Muğla’dan işçiler ve aileleriyle birlikte 2 bin kişinin Ankara’ya gideceğini anlatan Erçelik, Zonguldaklı maden işçileriyle Sayıştay önünde buluşarak, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Kolejdeki binasına yürüme kararı aldıklarını anlattı. Erçelik, “Erteleme yetmez, biz ihalenin iptalini istiyoruz. Hükümet şunu bilsin ki; iki gün kendimiz için çalışıyoruz ama 28 günlük çalışmamızın tamamı devlete gidiyor. Böylesine karlı bir devlet kuruluşunun özelleştirmesine geçit vermeyeceğiz” dedi.

Erçelik, Ankara’da ÖİB’e yapacakları yürüyüşe Zonguldaklı işçilerin yanı sıra Türk-İş ve DİSK yötenimleri ile Türkiye Barolar Birliği’nin de destek vereceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)