E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Özel'den Erdoğan iddiasına sert cevap---

​Özel'den Erdoğan iddiasına sert cevap

​Özel'den Erdoğan iddiasına sert cevap
02 Haziran 2014 - 20:05 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanlığı; CHP Manisa milletvekili Özgür Özel'in iddialarına sert tepki gösterdi

Genelkurmay Başkanlığı; CHP Manisa milletvekili Özgür Özel'in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Balyoz davası konusunda, "Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı" dediğine ilişkin iddiasına sert tepki gösterdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan jet açıklamada, konunun adli makamlara aktarıldığı belirtildi.

CHP'NİN BALYOZ RAPORU
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın sözcüsü olduğu CHP cezaevini İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan, "Balyoz Kumpası" başlıklı Balyoz raporu, bugün açıklandı. Ağbaba, "Erdoğan yaramaz mahalle çocukları gibi, 'ben yapmadım o yaptı' diyor. Eşbaşkanı ile yaptıklarını inkar ediyor" derken, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Balyoz mahkumlarına, "Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı" dediğini iddia ederek, "Şimdi soruyorum bu açıklamanızın arkasında duracak mısınız? Silah arkadaşlarınızın suçsuzluğuna inandığınızı, ben senin dediğini yapacağım diyen başbakanın size sırt döndüğünü teyit ediyor musunuz?" diye sordu.

ÖZEL'DEN ORGENERAL ÖZEL'E SORU
Özgür Özel şunları söyledi:
"Siyasi bir dava olduğu en başından belli iken, Genelkurmay Başkanlığı suskun kalmıştır. Genelkurmay Başkanı’na yöneltilen tüm eleştirilere karşı, 'Susmadık, bu davaya her gün mesai ayırdık' denmektedir. Oysa biz kendisine defalarca yaptığımız istifa et çağrılarının üzerine konuşmaya başlamıştır. Ekim 2011'de Hasdal’a yaptığı ziyarette, 'Hiç merak etmeyin bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim' dediğini bütün silah arkadaşları ifade etmektedir, ancak kendisi bunu teyit etme mertliği gösterememektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda kendi dönemindeki öğrencileri, dava ile kendisi arasındaki illiyet bağını ortadan kaldıracak şekilde, 'Bu karacılar yakınımdır' ziyaretleri yaptığını, kendisiyle karacıların ceza almadan kurtulması için elinden gelen tüm çabayı sarf ederek başarılı olduğunu biliyoruz. Ancak bu konuda bir kelime açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ama kendisine sitem eden silah arkadaşlarına şu mesajı yolluyor, 'Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı'. Yani iyi niyete sahip olduğunu, saf arı bir kişi olduğunu kendisini kandıranın Başbakan olduğunu söylüyor. Şimdi soruyorum bu açıklamanızın arkasında duracak mısınız? Silah arkadaşlarınızın suçsuzluğuna inandığınızı, ben senin dediğini yapacağım diyen başbakanın size sırt döndüğünü teyit ediyor musunuz?"

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanarak bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan raporun sunumu esnasında Genelkurmay Başkanına atfen söylenen ifadelerin tamamı gerçek dışı olup konu adli makamlara aktarılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)