E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiOZBAL: Spekülatif hareketler---

OZBAL: Spekülatif hareketler

OZBAL: Spekülatif hareketler
27 Eylül 2017 - 10:31 borsagundem.com

Erciyes Çelik ile birleşmesine onay çıkmamasıyla gevşemeye başlayan hissede son dönemde spekülatif fiyat hareketleri sürüyor

Halka açık Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret'in tüm aktif ve pasifleriyle halka kapalı Erciyas Çelik Boru Sanayi'ne devrolması suretiyle Erciyas bünyesinde birleşmesine SPK'dan onay çıkmadı. 
4 Ağustos 2017 tarihli SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Kurul'un bu kararında şirketler tarafından Kurul'a sunulan ve onaylanan Duyuru Metni'ndeki şartların yerine getirilmemesinin etkili olduğu ifadesi yer aldı.

Kurul tarafından ayrıca, birleşmeye esas alınacak yeni finansal tablolar üzerinden ve birleşme oranının adil ve makul olduğuna ilişkin bir uzman kuruluş raporu ile tekrar başvurulması halinde, konunun tekrar değerlendirmeye alınabileceği de belirtildi.

Daha sonra şirketin TTK 376 kapsamında olduğu ortaya çıktı. TTK 376 özsermayenin önemli bir bölümünün kaybedilmesi anlamına geliyor. Bir anlamda teknik iflas olarak biliniyor. 

Şirket geçtiğimiz günlerde yapılan değerlemeler sonucunda TTK 376 kapsamında olmadığını duyurdu. 

Birleşme öncesi 1.5 liradan 3 liranın üzerine kadar yükselen, ancak onay çıkmayınca 2.20 liraya kadar düşen hisseler bugün de yüzde 13 artarak 3 lira oldu. Yatırımcıların yaşanan sert hareketlere karşı dikkatli olmaları öneriliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)