E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzbal hisse ihracı planlıyor---

Özbal hisse ihracı planlıyor

Özbal hisse ihracı planlıyor
17 Temmuz 2013 - 11:29 borsagundem.com

Özbal Çelik A.Ş. büyüme politikaları doğrultusunda yatırımların finansmanında kullanmak üzere tahsisli hisse ihraç edecek

Özbal Çelik Boru GEM Global Yield Fund Limited (GEM) ve GEMIA ile 15 milyon liraya kadar sermaye iştirakine yönelik hisse satışı ve hisse ödüncü sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Özbal Çelik Boru KAP'a yaptığı açıklamada, büyüme amaçlı yatırımların finansmanında kullanılmak ve finansmanda kaldıraç sağlamak için tahsisli hisse ihracı planladığını ve söz konusu sözleşmenin de bu kapsamda olduğunu belirtti. Açıklamaya göre, GEM'in şirkete 15 milyon TL'ye kadar sermaye iştirakinde bulunacağı sözleşme ile uluslararası piyasalardan sağlanacak fon, yeni varlık alımlarında ya da mevcut yatırımların güçlendirilmesinde kullanılacak.
Özbal tarafından KAP'a yapılan açıklamada ''Şirketimizin büyüme politikaları doğrultusunda yapacağı yatırımların finansmanında kullanılmak üzere ve söz konusu finansmanda leverage sağlamak için tahsisli hisse ihracı planlanmaktadır. Bu doğrultuda Şirketimiz Özbal Celik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (Özbal) ile GEM Global Yield Fund Limited (GEM) ve GEMIA Inc. (GEMIA) arasında - 16 Temmuz 2013 tarihinde, GEM'in 54 Avenue Montaigne, 75008 Paris, Fransa adresinde yerleşik Paris ofisinde "Hisse Satışı ve Hisse Ödüncü Sözleşmesi" ("Share Placement and Share Lending Agreement") imzalanmıştır.
Yukarıda anılan sözleşme ile söz konusu yatırım kuruluşu Şirketimize 15 milyon TL'ye kadar sermaye iştirakinde bulunabilecektir. Şirketimizin bu yolla uluslararası piyasalardan sağlayacağı fon yeni varlık alımlarında ya da mevcut yatırımlarımızın güçlendirilmesinde kullanılacaktır.
Sözleşme uyarınca, Şirketimiz Özbal Celik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş., GEM Global Yield Fund'a (alıcı) yeni çıkarılacak paylara iştirak etmesi için "İştirak Bildirimi" (" Share Placement Notice") gönderecektir. Gönderilen İştirak Bildirimi tutarında Ödünç Hisse, GEM teminat hesabına Özbal tarafından gönderilecektir. Yapılacak tahsisli sermaye arttırımını takiben sermaye avansı Özbal tarafından ödenmiş olacaktır.
Buna ilaveten Şirketimiz Özbal Celik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş. hissedarları da GEM Global Yield Fund'a hisse satın alması için Satın Alma Bildirimi ("Share Placement Notice") gönderebilecektir.
Sözleşme 30 (otuz) ay süre ile geçerli olacaktır.
Özbal ve Özbal hissedarları bu süre içinde birden fazla "İştirak Bildirimi" gönderebilecektir.
Satış bildiriminde satış için teklif edeceği pay adedini belirtecek ve bildirim öncesi tüm ön koşulların sağlanmış olduğunu beyan edecektir.
Buna ilaveten, Şirketimiz Özbal Çelik Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş (Özbal)ile GEM Global Yield Fund (GEM) ve GEMIA Inc. (GEMIA) arasında 16 Temmuz 2013 tarihinde "Opsiyon Sözleşmesi" (Option Agreement) imzalanmıştır. Bu Anlaşma uyarınca, GEM, 2 yıl içinde kullanılmak üzere, 2.500.000 adede kadar Özbal hisse senedini, hisse senedi başına 3.20 TL alım bedeli ile satın alma opsiyonuna sahip olmaktadır.
GEM Global Yield Fund, 1991 yılında kurulmuş olan ve 65 ülkede 365 halka açık şirkete yatırım yapmış olan bir uluslararası yatırım fonudur. Halihazırda 3.4 milyar ABD Doları büyüklüğüne sahip olan GEM, New York, Paris, Londra, Singapur ve Mumbai ofisleri ile aktivitelerini sürdürmektedir. GEM Ortadoğu, Brezilya, Çin H.C. ve ABD'de çeşitli sermaye girişim şirketleri ve yatırım bankalarında hissedar pozisyonunda bulunmuş ve bulunmaktadır. Bunlar arasında CITIC/GEM Fund, VC Bank/GEM Mena Fund, Kinderhook, GEM Global Yield Fund ve GEM India Advisors bulunmaktadır'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne found?17 Temmuz 2013 12:11

    bu tür found kılıfı altında ortak satışı yapıp milletin ocağına incir ağacı dikiyorlar. ben inanmıyorum bu fon işlerine. hepsi yalan dolan işleri.