E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOyak Grubu'ndan bankacılığa dönüş sinyali---

Oyak Grubu'ndan bankacılığa dönüş sinyali

Oyak Grubu'ndan bankacılığa dönüş sinyali
02 Ekim 2017 - 17:03 borsagundem.com

Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, şirketler grubunun bankacılık sektörüne dönebileceği mesajını verdi

BORSAGUNDEM.COM

Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Mayıs 2016’da göreve başlamasından bu yana ilk kez verdiği röportajda, şirketler grubunun bankacılık sektörüne dönebileceği mesajını verdi.

Bloomberg’in sorularını yazılı olarak cevaplandıran Süleyman Savaş Erdem, henüz erken olmakla birlikte bankacılıkta fırsatlara baktıklarını belirterek, “Somut gelişmeler olması halinde, başta 300 bini aşkın üyemiz olmak üzere tüm ülkemize gururla duyururuz” dedi.

Oyakbank, 2007 yılında 2,7 milyar dolara ING Groep NV’ye satılmış, Oyak Grubu Türkiye’de bankacılık faaliyetinden çıkmıştı.

ÇİMENTODA SATIN ALMA

Oyak Genel Müdürü Erdem, çimento grubunda da satın alma planlarının olduğunu kaydetti. Erdem, “Yurt içinde pazar payımızı artırırken global oyuncu olma hedefimize paralel, yurt dışı satın alma ve yatırım fırsatlarını yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. 2016 faaliyet raporlarına göre Oyak Çimento Grubu, 2016 itibariyle 11,3 milyon ton klinker kapasitesi ile Türkiye toplam klinker üretim kapasitesinin yüzde 14,4’üne sahip.

“Oyak’a ve ülkemize değer katacak büyük projeler için elimizi taşın altına koymaktan asla çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğiz” diyen Erdem, bu nedenle gelirlerinin önemli bir kısmını yatırıma ayırdıklarını, 2017 için hedeflenen yatırım miktarının da önemli bir kısmını gerçekleştirdiklerini söyledi.

GAYRİMENKUL YATIRIMLARI

Üyeleri arasında yapılan anketlerde konut ihtiyacının öne çıktığını kaydeden Erdem, bu kapsamda Oyak tarihinin en büyük konut yatırımına hazırlandıklarını belirtti. Erdem, üyelerine bugüne kadar 12 bin konut teslim ettiklerini, yeni hayata geçirilecek projelerle 13 bin konut üretileceğini belirtti. Ayrıca Yalova’da 2 bin konutun yanında Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü ve eğitim tesisleri bulunan bir sanayi kompleksine hazırlandıklarını dile getirdi.

Ağustos ayında Emlak Konut GYO, 796,5 milyon liraya Oyak’a Ankara, İzmir ve Yalova’da arsa satışı gerçekleştirmişti.

Oyak Grubu’nun toplam hasılatı 2016’da yüzde 9,3 artışla 25,7 milyar liraya çıkarken toplam varlıkları yüzde 25 yükselişle 64,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 44,30
En Yüksek: 43,10
En Düşük: 40,68
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 10,41
İşlem Hacmi 7.325.265
Toplam Adet: 172.189
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eski Oyaklı03 Ekim 2017 08:29

    O günün şartları özeldi, Oyak da çok sayıda banka backgrounduna sahip insan vardı ve büyütülmek zorunda olan küçük Oyakbank vardı. Aynı şartları yakalamadan böyle bir hamle intihar olur. Hesaplar Oyak ın içi nasıl boşaltılır şeklinde yapılıyor. Şirketlerin karlılıklarına bakrsanız geçen seneye göre ne durumda oldukları daha iyi ortaya çıkar.

  • İsmail03 Ekim 2017 01:20

    tabi alısdınız ege bank yurtbak sümer bankı bedav aldınız 3 milyar dolara ing banka satdınız oyaka bankı birdaha zor bulursunuz orda bizimde hakımız vardı üstüne yatdınız

  • Koskoca holding02 Ekim 2017 18:14

    Elinizde o kadar sermaye var imkan var geliriniz var kalkip turkiyenin ithal ettiği ürünleri üretmek yerine kalkip hazirci geçiriyorsunuz yapacağınız bumu bizim bankaya ihtiyacimiz yok biri bunlara anlatsın bizim sanayi makinaları üreten , iş makinaları üreten fabrikalara ihtiyacımız var. HEP KENDİNİZİ DÜŞÜNMEYİN BİRAZ DA MEMLEKETİ DÜŞÜNÜN.