E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOtomatik kayıt kavga çıkaracak---

Otomatik kayıt kavga çıkaracak

Otomatik kayıt kavga çıkaracak
01 Ağustos 2013 - 14:55 borsagundem.com

Aralarında 60 aylıkların da bulunduğu 3 milyonu aşkın çocuk adrese dayalı kayıt sistemiyle okullara otomatik kaydedildi

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul birinci sınıf ve ortaokula gidecek 5. sınıf öğrencilerin kayıtlarını adrese dayalı olarak otomatik yaptı. Aralarında okula gitmeleri zorunlu olmayan 60-66 aylık çocukların da bulunduğu 1 milyon 863 bin 230 çocuk 1. sınıflara, 1 milyon 237 bin 986 öğrenci de 5. sınıfa olmak üzere 3 milyonu aşkın çocuk MERNİS bilgileri esas alınarak ikametgâhlarına en uygun okula kaydedildi.
60-66 AY ZORUNLU DEĞİL
Kayıtları otomatik olarak birinci sınıfa yapılan çocuklar arasında okula gitmeleri yasal olarak zorunlu olmayan 60-66 aylıklar da bulunuyor. Bu çocukların kayıtları yapılmış olsa da aileleri okula göndermek zorunda değil. Doğum tarihleri 2008 Nisan-Eylül aylarında bulunan bu kayıtlı çocukların aileleri eğer çocuklarını birinci sınıfa göndermek istiyorsa okula yazılı istekte bulunacak. Bu başvuruyla yapılan kayıt kesinleşecek.
66 AYINI DOLDURAN ZORUNLU
Geçen yıl ilk kez uygulanmaya başlanan ve 66 ayını doldurmuş çocukların zorunlu birinci sınıfa başlamasını öngören 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili düzenlemede bir değişiklik yok. Aileler 30 Eylül’de 66 ayını dolduran çocuklarını birinci sınıfa başlatmak zorunda. Yani okula başlamaları zorunlu olanlar 2007 doğumlular ile 2008 Ocak, Şubat ve Mart doğumlular. Ancak velileri onlara “Bedenen ve zihnen yetersizdir” raporu alırsa bu çocuklar birinci sınıfa değil, anasınıfına başlayacak. Aksi halde günlük 15 TL para cezası ödeyecekler. Rapor almak için yine ailelerin kasım ayının sonuna kadar zamanları olacak.
Okullar 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak. Ancak birinci sınıflar 9 Eylül’de uyum programına alınacak. Veliler, bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi’nden, çocuklarının TC kimlik yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek. Bakanlık adrese dayalı bu kayıt sistemiyle velilerin herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştireceklerini vurguladı.
ÖZEL OKULA GİDEN NE YAPACAK?
Özel okullara, konservatuvarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından, e-okul işlemleri açıldığında, çocuklarını bu okullardan birine kaydettirmek isteyenler doğrudan bu okullara başvuracak.
OKUL SEÇEN VELİLER İSYAN EDEBİLİR
Öte yandan, daha önce kendisine yakın olan birçok okul arasında seçim yapmaya alışan, hatta bazı yöntemlerle farklı bölgelerdeki popüler okullara çocuklarını kayıt ettiren velilerin, kayıtlar açıklandığında nasıl tepki verecekleri merak ediliyor. Çocuklarının otomatik olarak kaydedildiği okulu beğenmeyen velilerin, bu kez de nakil için yeni yöntemler geliştireceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TT13 Ağustos 2013 15:13

    karman çorman ettiniz bütün eğitim sistemini ... Önce ülkedeki tüm okulları birbirine eşit düzeye taşıyın ondan sonra kalkışın bu işlere ... 60 aylık çocukların günahına giriyorsunuz başka bişi diil bu direttiğiniz saçmalık ...

  • Haksızlık01 Ağustos 2013 15:22

    Antalya merkezde Faruktugayoğlu İlköğretim okulunun şartları öok kötü. 30 sene tam olarak hiçbir yatırım yapılmamış. Tuvaletler bile binadan uzakta, yağmurda ıslanıyor çocuklar. Şimdi ben oraya gönderirmiyim çocuğumu?

  • xxx01 Ağustos 2013 15:16

    bu komünistliktir.