E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖrnek'ten o vekil için suç duyurusu---

Örnek'ten o vekil için suç duyurusu

Örnek'ten o vekil için suç duyurusu
02 Temmuz 2014 - 04:37 borsagundem.com

Emekli Ora. Özden Örnek, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik hakkında, "Balyoz davasında yargıyı etkilemek" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Balyoz darbe planı davasında hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildikten sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye olan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cengizhan Çatal'ın Hürriyet'teki haberine göre Çelik’in “Balyoz’u yok saymak, kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem” sözlerine dikkat çeken Örnek, Çelik’e ‘adil yargıyı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasını yöneltti. Suç duyurusuyla ilgili konuşmak istemediğini bildiren Örnek, avukatı Turgay Sarıakçalı vasıtasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladığı suç duyurusunda şunları kaydetti:
ETKİLEMEYE YÖNELİK
“Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan karar ile hem delillerin sahteliğinin tartışılmamış olması hem de diğer tanıkların dinlenmemiş olması nedeniyle hukuka aykırılık kararı kamuoyuna açıklanmıştır. Hukuka aykırılık kararı yargılanmanın yenilenmesi nedenidir. Hal böyle iken Hüseyin Çelik tarafından yargılamayı etkilemeye yönelik açıklama yapılmıştır. Henüz Anayasa Mahkemesi tarafından karar açıklanmışken yapmış olduğu açıklamanın, sanıklar hakkında karar verecek olan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ni etkilemek amaçlı olduğu aşikar olup şüphelinin TCK’nın 288. maddesindeki suçu işlediği sabittir. Şüpheli hakkında soruşturma yapılarak eylemine uyan suçtan dolayı gereğinin yapılmasını saygıyla vekaleten talep ederim.”
TBMM’DEN İZİN İSTENECEK
Dosyanın Ankara’ya gönderileceğini belirten Avukat Sarıakçalı, “Bunun için Meclis’ten soruşturma izni istenecek” dedi. Örnek, Balyoz davasından tahliyesinin ardından da “Bu mücadele, bize bu haksızlığı yapanlar cezalandırılıncaya kadar devam edecek. Makamı ne olursa olsun hiç kimse kurtulamayacak. Bunun cezasını ödeyecekler. Hepsi ödeyecekler” açıklamasında bulunmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)