E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOpsiyonda büyük zarar var---

Opsiyonda büyük zarar var

Opsiyonda büyük zarar var
23 Ocak 2014 - 08:48 borsagundem.com

Opsiyon işlemlerinde yatırımcıların zararı azalmıyor. Adanalı yatırımcının 19 milyon doları battı

Bankaların 'yüksek kâr' vaadiyle riskli yatırıma yönelttiği tüketicileri de vurdu. Parasını, bankaların 'cazip enstrüman' diye sunduğu opsiyonlu işlemlere kaydıran birçok kişi zararda. Dolardaki yüzde 25'e yakın artış nedeniyle kur tahmininde yanılanlar dava açmak için avukatlara koşuyor. Sabah'ın haberine göre, Adanalı bir yatırımcı opsiyonlu işlemlerden 19 milyon dolar zarar ederek, İstanbul Barosu'nun bankalardan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve opsiyon davaları uzmanı avukat İsmail Altay'a dava açması için yetki verdi. Sabah'a değerlendirmelerde bulunan Altay, "Bankacılar, müşterilerine opsiyonlu işlemleri 'Bu yatırım aracında hiçbir risk yok. Kâr garanti' diyor. Bu modern kumardan Türkiye'nin en büyük birkaç bankası kazanıyor. Bana 7 kişi geldi. 9 dava açacağız" dedi.

DÖVİZZEDELER AİHM'YE GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Japon Yeni ve İsviçre Frangı'yla kredi alanlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidiyor. Dövizle aldıkları krediler yüzünden mağdur olan 7 bin kişi, iç hukuk yolunun son aşaması olan Anayasa Mahkemesi'nden de sonuç alamazsa Avrupa'ya başvuracak. Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları Derneği (DÖVDER) İstanbul Temsilcisi Burak Şengül, 7 bin kişinin mağdur olduğunu ama bu kişilerin aileleri de dikkate alındığında rakamın 30 binleri bulduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet şengül28 Ocak 2014 02:26

    bu derneğe nasıl ulaşabilirim [email protected]

  • Vatandaş23 Ocak 2014 11:56

    Bu ne ilk opsiyon vakası, ne de son olacak. Bankaların personeline verdiği o hedeflerle daha çooooook can yanar. Personel aman işlem olsun işten atılmayim diye müşteriye sarılıyor, altta kalan müşteri ve personel oluyor. Ne demişler "Kasa pardon Banka her zaman kazanır"

  • efsane23 Ocak 2014 11:26

    Kazanırken güzel kaybedince hemen dava biz kektik Tl kredi çekip fazladan faiz öderken.

  • SEKTÖRDEN23 Ocak 2014 11:23

    SEKTÖRDE ÇALIŞAN OLARAK TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYRUM. OPSİYONLARI YAPAN ÇALIŞANLAR ÇOK EHLİ İNSANLAR DEĞİL. AYRICA BANKAYA KORKUNÇ GELİR YAZAN BİR ÜRÜN OLDUĞU İÇİN TÜM PERSONELLERE BU ÜRÜNÜ MÜŞTERİLKERİNE PAZARLAMALARI İSTENİYR. SIKINTININ KAYNAĞI BU. NORMALDE BU ÜRÜN AKILLICA KULLANILDIĞINDA GAYET BAŞARILI OLUR. ÖNEMLİ OLAN BU İŞLEMLERİ GERÇEKTEN PROFESYONEL KİŞİLERLE YAPIN..

  • ali uzun23 Ocak 2014 11:15

    uzak durunnnn.böle şeylerden...

  • DOĞRUCU DAVUT23 Ocak 2014 11:10

    SANA KİM DEDİ DÖVİZE ENDEKSLİ KREDİ ÇEK DİYE. TABİ JAPON YEN FAİZİ 0 RA YAKINKEN UYANIĞIZYA FAİZ ÖDEMİYECEZ DİYE DÜŞÜNDÜLER. MAHKEMEYE VERMELERİ ÇOK SAÇMA HİÇ BİRŞEY ÇIKMAZ..

  • NOSTRABORSAADAMUS23 Ocak 2014 10:58

    BİLNÇLİ YATIRIMCI OPSİYONLARDA KUMAR OYNAMAZ.O YÜR PİYASALAR FERDİ YATIRIMCILAR İÇİN KUMARDIR KİM OYNUYORSA BATARSA KENDİ SORUMLUDUR,AMA O TÜR PİYASALAR İTHALAT VE İHRACAYÇILAR İÇİN KUR RİSKLERİNİ HEDGE İÇİN BİR ARAÇTIR AYNI ZAMANDA.KISACA KUMAR OTYNAYANLARI ÖNLEYİCİ TEDBİR ALINMALIDIR DEVLETÇE.

  • yorum23 Ocak 2014 10:48

    bankalar bankalar...kim bu adamlar kardeşim..isimlerini açıklayın da bilelim..kim bu saadet zincirinin başındaki kişiler..bddk ne yapıyor

  • yatırımcı23 Ocak 2014 10:27

    opsiyon kaldıraç açığa satış borsalar milletin parasını buharlaştırmak üzere kurulmuş tezgahlardır.

  • flamenco7223 Ocak 2014 10:15

    Halk Daha hisse senedini çözemedi...ne opsiyonu, ne kaldıraçı?..Önce aynaya bakıcan bi kendini görücen anliican sonra yatırım...

  • yorumcu23 Ocak 2014 09:46

    ananas cumhuriyeti, muz değil

  • Klgyozede23 Ocak 2014 09:08

    Muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. Boşuna heveslenmeyin kanun güçlüden yana