E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları OPEC'in petrol üretimi geriledi ---

OPEC'in petrol üretimi geriledi

 OPEC'in petrol üretimi geriledi
22 Ağustos 2022 - 14:05 borsagundem.com

OPEC+ temmuzda günlük 2,9 milyon varil ile üretim hedeflerini yakalayamadı

OPEC'in bazı üyelere uygulanan yaptırımların ve diğerlerinin düşük yatırımlarının, OPEC+'ın üretimi artırma kabiliyetini engellediği bildirildi.

Kaynaklar, üretim hedeflerine uyumun temmuz ayında % 546, arz açığının günde 2,84 milyon varil olduğu haziran ayında % 320 olduğunu belirtti.

OPEC+, mayıs 2020'de uygulanmaya başlanan yaklaşık 10 milyon varillik kesintiyi tamamen gevşetirken temmuz ve ağustos aylarında üretimi günde 648.000 varil artırmakta anlaştı.

Grup, fiyatları soğutmaya hevesli ABD dahil büyük tüketicilerin baskısı altında Eylül ayında üretim hedeflerini günde 100.000 varil daha artırmayı bu ay kabul etti.

Sadece Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir miktar yedek kapasiteye sahip olduğuna ve üretimi anlamlı bir şekilde artırabileceğine inanılıyor.

Ağırlıklı olarak iki Körfez üreticisinde yoğunlaşan küresel petrol üretim yedek kapasitesi şimdiden tarihi düşük seviyelerde.

OPEC Genel Sekreteri: Enflasyondaki yükselişin suçlusu OPEC değil

 

Türkiye'nin Rusya'dan petrol ithalatı iki kat arttı

 

Petrol haftaya İran'ın etkisiyle düşüşle başladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)