E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiOPEC, küresel büyüme beklentilerini yükseltti---

OPEC, küresel büyüme beklentilerini yükseltti

OPEC, küresel büyüme beklentilerini yükseltti
17 Ocak 2023 - 16:21 borsagundem.com

OPEC, küresel ekonomi büyüme tahminini 2022 için yükseltti, 2023 için değiştirmedi

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC), birçok ekonomik göstergenin, 2023 yılı için küresel ekonomik büyümede görece bir yavaşlamaya işaret ettiğini bildirdi.

OPEC'in ForeksHaber ile mail yoluyla paylaştığı aylık "Petrol Piyasası" raporunda, global büyüme beklentilerine de yer verildi. OPEC, global büyüme beklentisini 2022 yılı için yüzde 2,8'den yüzde 3,0'e yükseltirken, bu yıl için yüzde 2,5 olarak sürdürdü.

OPEC, enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğinin ve kilit faiz oranlarında, özellikle Euro Bölgesinde daha fazla artış olmasının muhtemel olduğunun altını çizerecek, bu etkenlerin potansiyel olarak büyümeyi etkilediğini ifade etti.

Büyümenin, özellikle ABD ve Euro Bölgesi'nd üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi olsa da, son çeyrekte küresel bir yavaşlamanın gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Sonuç olarak, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin tahminlerde bir değişikliğe gidilmediği kaydedildi.

OPEC'in büyüme beklentileri şu şekilde:

Euro Bölgesi ekonomisinde büyüme

 

Fitch, Türkiye büyüme beklentisini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)