E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Olimpiyat gecikmiş hakkımız"---

"Olimpiyat gecikmiş hakkımız"

Olimpiyat gecikmiş hakkımız
04 Temmuz 2013 - 15:28 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: "Olimpiyatlar Türkiye'nin gecikmiş hakkıdır."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, olimpiyatların Türkiye'nin geçikmiş bir hakkı olduğunu söyledi.
Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına destek vermek için İsviçre'nin Lozan kentine giden heyetin içinde yer alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Son iki aydır olimpiyat hazırlıklarına destek verdiğini belirten Babacan, "Aslında son 2 aydır Sayın Bakanımızın daveti üzerine ben biraz kıyısından köşesinden olimpiyat hazırlıklarını sürdürmeye başladım. Birbirine gerçekten sargın çalışan, çok iyi bir hazırlık takımımız var. İyi bir ekip. Bunu gördüğüm için çok  memnun oldum. Aynı zamanda hükümetimizin, iş dünyamızın, medya camiamızın bunu sahiplenmesi çok önemli. Çünkü Türkiye olarak ne kadar çok sahiplenirsek, o kadar çok bu işi başarıya ulaştırma ihtimalini de yükseltmiş oluyoruz" diye konuştu.
Lozan sunumundan önce çok iyi bir hazırlık yapıldığını vurgulayan Babacan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dün sunuşlarımızı yaptık, uluslararası basınla da sayın bakanımızla beraber konuştuk. Şu anda Türkiye'yle ilgili, İstanbul'la ilgili iyi bir algılama var, iyi bir şansı var. Önümüzde de iki aylık yoğun bir süre var. Biliyorsunuz sporda ne kadar çok antrenman yaparsanız, sonuçta o kadar iyi oluyor. Zamanında iyi hazırlanma, hiçbir eksik bırakmama, sonuca ulaşmakta, hiçbir eksik bırakmamakta çok önemli. Önümüzdeki iki ayda da inşallah gün gün saat saat çalışmaya devam ettiğimiz sürece Bueonas Aires'te sonucu alacağımıza ben inanıyorum. Çünkü ben bu ekibe güveniyorum. 2 yıldır zaten çok yoğun çalışıyorlar. Arkadaşlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum.
Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum. Sponsorlar sadece finansal katkı değil iş dünyasının bu işi sahipleniyorum demesinin burada etkileri çok çok daha büyük. Dolayısıyla hep beraber Türkiye olarak inşallah, bu bizim gecikmiş bir hakkımız diyoruz ve almak için de hep beraber son dakikaya kadar çalışacağız."
Ayrıca Babacan, olimpiyatlarda genel güvenlik şartları, ulaşım teknik konuların hepsinde Türkiye'nin çok sağlam olması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)