E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı tarih verdi!---

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı tarih verdi!

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı tarih verdi!
12 Şubat 2023 - 14:33 borsagundem.com

Ankara’da deprem bölgesindeki faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son durumu aktarırken, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklamalar geldi. 

Bakan Özer, "10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz" ifadelerini kullandı. 1 Mart'ta eğitime devam edilip edilmeyeceğine daha sonra karar verileceğini belirtti. Özer, 71 ilde ise okulların 20 Şubat'ta başlayacağını açıkladı.

İKİLİ ÖĞRETİM

"Mart itibarıyla depremden etkilenen 10 ilde eğitime devam etme konusunda ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını açıkladı. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız."

ÖZEL ÖĞRETİMLERİN KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Özel eğitim kurumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özer, "Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin %3'ü kadar şehit yakınları gibi tam burslu olarak öğrencileri yararlandırmaktadırlar. Özel öğretim kurumlarındaki bu %3'ü %10'a artırıyoruz." dedi.

2 BİN TANE REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMANIMIZ SAHADA

"Her gün hizmet verdiğimiz kapasitelerimizi artıyoruz. Günlük 2 milyon sıcak Yemek üretiyoruz. 465 vatandaşımızın 25 bini 10 ilin dışında. Yaklaşık 5 bin MEB'in arama-kurtarma ekibi sahada. Yine 2 bin tane rehber ve psikolojik danışmanımız sahada. Kısaca hem eğitim öğretim süreçlerine hem paydaşlarını istişare halinde el birliği yaparak yönetmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum."

IMF: Depremin mali etkisi 1999'daki kadar olmayacak

 

Adıyamanlı kız kardeşlerin mucize kurtuluşu

 

O müteahhit havalimanında yakalandı

 

Özel okullarda okul öncesi eğitim yarın başlıyor!

 

Mucize çocukların yeniden doğuşu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)