E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: OHAL'i uzatacağız---

Erdoğan: OHAL'i uzatacağız

Erdoğan: OHAL'i uzatacağız
16 Temmuz 2017 - 09:06 borsagundem.com

Külliye'deki Millet Camii'nde sabah namazını kılan ve 15 Temmuz Şehitler Abidesi"nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL'in uzatılacağını ilan etti, AB'ye de kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz mesajı verdi.

Ankara'da  gece TBMM'deki törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Beştepe'ye geçti. Külliye'deki Millet Camii'nde Sabah namazı kılan Erdoğan, şehit aileleriyle birlikte Şehitler Abidesi'nin açılışını yaptı. Eşi Emine Erdoğan'la birlikte Külliye'nin bahçesinde toplanan on binlerce kişiyi selamlayan Erdoğan, kalabalığa seslendi. "Destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz'un milyonlarca kahramanı var. 15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesile unutturacağız. O geceye çamur atma çabası içindeler" dedi. 

OHAL'in tekrar uzatılacağını ilan eden Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle:

Salı günü başlayan ve bu gece saat 24.00’e kadar devam edecek programlarla şehitlerimizi anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutturmama sözümüzde kararlıyız. Ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız.

Bugün nasıl Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını nasıl unutmuyorsak, bunlardan gereken dersleri çıkarıyorsak 15 Temmuz’u da öyle görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur 15 Temmuz’unsa milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey, o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle kol kola kafa kafaya FETÖ’cü hainlere ve onları kullanan güçlere meydan okuduğumuz için bugün buradayız. Bu cesareti gösteremeyenler, kontrolü darbe iftirasıyla 15 Temmuz’u gölgelemenin, o gece verilen çabaya çamur atmanın çabası içindeler. VİP’de tanklar dururken pazarlık bitiyor, tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy Belediyesinde misafir ediliyor.

OHAL'İ UZATACAĞIZ

  Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Olağanüstü Hal’in uzatılması talep edeceğiz. Olağanüstü hal, ne olacaktı. İstedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi. İnşallah yarın MGK toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz, hükümetimize OHAL’in tekrar uzatılması teklifini yapacağız. Dünyanın değişik yerlerinde, eyaletlerde bakıyorsunuz herhangi bir olayda rahatlıkla OHAL kararı alabiliyorlar. Fransa’da teröristler 10-15 kişiyi öldürdü hemen ardından 1 yıl OHAL kararı verildi. Burada bizim devletimizi yıkmaya teşebbüs ediyorlar. 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Biz bu kararı verirken George’ye, Hans’a mı soracağız.

Parlamenter hukuk sistem içinde parlamentomuzdan gelir geçerse bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Bu kadar açık söylüyorum. 250 şehidimizin ruhaniyetinin hesabını veremeyiz. 2 bin 193 gazimizin acılarını çekemeyiz. Geçenlerde GATA’ya ziyarete gittim. Tüm bunlar ortada vaka biz hala acaba George, Hans ne der bunu düşünüyoruz. Ne yaparsan yap AB’nin tavrı ortada, 54 yıl geçti hala bunlar bizimle dalga geçiyor. Vize uygulaması dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili şu kadar para vereceğiz derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaresi yok. O gece canları pahasına sokaklara dökülen milyonları görmeyenler, FETÖ’den, PKK’dan tutuklananların hakları için adeta kendilerini parçalıyorlar. En son Hamburg G-20’de hala onları soruyorlar 250 şehidimizi, gazilerimizi sormuyorlar. Acaba İstanbul’da sadece Anadolu yakasında niye 1 milyon insan toplandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaştım kaldım reyizzz17 Temmuz 2017 01:41

    Yahu ülkemde darbe yapanlar yerine normal vatandaşlar ohal ile cezalandirilmiş olmuyormu..bu ne tezatlıktır anlamadim...fetö abd de şatosunda rahatça yaşiyor sıkı yönetimle cezalandirilan biz oluyoruz.düze bak arkadaş

  • onu bunu bilmemde16 Temmuz 2017 22:51

    Onu bunu bilmemde, ülkenin yapı taşlarını, kurallarını ,nizamlarını, hukukunu,adaletini, töresini ve geleneğini vb. çok değiştirirsen işte böyle Terör nilyetliler ulkede memur olur, asker olur, polis olur... Neyseki töresine bağlı toplum RESET ayarı ile bu 15 temmuzda şükür ülleyi rayına çekti. Umarım bu yanlışlardna dönulurde, yine halk RESET atmaz yüzyıllarca ülkemde.

  • :)16 Temmuz 2017 22:49

    işçi sendikaları için lazım.. TV de izledim, işverenlerde alkışlıyordu. :D

  • Ali Ergül 16 Temmuz 2017 18:01

    Ülke senin artık ister Ohal ister padişahlık ister Halife . Atı alan Üsküdar'ı geçti.. ama Allah büyük ölüm var..

  • süleyman16 Temmuz 2017 17:03

    Birileri neyapsan beğenmez onlara tavsiye Barselona dan kendinize bir ev birde mezar yeri alın

  • Mustafa KESER16 Temmuz 2017 15:17

    AB bu saatten sonra hiçbir halta yaramaz işe yarasada bu hainlerle birlik olunmaz.Cumhurbaşkanı ne diyorsa o!

  • Usta ne iş16 Temmuz 2017 13:24

    OHAL kaldırdık diye övünuyordunuz.Şimdi sıkı sıkıya sarıldınız Darbe OHAL yasalarına

  • Hayri16 Temmuz 2017 12:57

    Ohali kaldirsan da indirsen de degisen birsey yok. Kral ciplak

  • Ali Ergül 16 Temmuz 2017 12:48

    Atı alan Üsküdar'ı geçti diyen bir ülkemin cumhurbaşkanı normal dır. Ohal i uzatmak. Google bakın bu söylem ne demek diye.. yakışıksız.

  • Alparslan 16 Temmuz 2017 12:09

    Büyük dünya lideri küçük AB ye işte böyle şuut çeker. Asrın Türk lideri , ulu Başbuğ

  • Ali Ergül 16 Temmuz 2017 11:42

    Riyakar insanlar çok tehlikelidir. Fetö'de öyleydi...

  • Ahmet Sabir16 Temmuz 2017 10:21

    Aliskanlik yapti tabi ohal , hak yok hukuk yok , padisah fermaniyla yonetin ulkeyi. Bunlar belli oldu 2019 secimlerine Ohal , sonra zaten sonsuz ohal. Bitmis ulke

  • Kamil Cerit16 Temmuz 2017 09:50

    O alan en fazla 170000 alıyor sayın Cumhurbaşkanı.

  • Mustafa kıraç16 Temmuz 2017 09:50

    OHALi biz kaldırdık afişleri vardı daha birkaç yıl öncesine kadar. Ne hoş.