E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğrencilere verilecek ulaşım desteği miktarı belli oldu!---

Öğrencilere verilecek ulaşım desteği miktarı belli oldu!

Öğrencilere verilecek ulaşım desteği miktarı belli oldu!
13 Ekim 2022 - 13:46 borsagundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada öğrencilere verilecek ulaşım desteğinin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre yılda iki kez olmak üzere şartları karşılayan öğrencilere tek yön 500 liraya kadar ödeme yapılacak.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Üniversite öğrencilerine yapılacak ulaşım desteğine ilişkin konuştu. Yanık "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak" dedi.

Yanık, anaokulu desteğine yönelik olarak de "'İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Yanık, sosyal yardımların kapsamının genişletildiğini belirterek Normal şartlarda bordrolu çalışanların desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık'' dedi.

Bakan Derya Yanık: Yeni düzenlemeler geliyor

 

Bakanı Derya Yanık engelli atamaları için tarih verdi

 

Bakan Derya Yanık'tan ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)