E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖdüllü stratejistten ‘boğa tuzağı’ uyarısı---

Ödüllü stratejistten ‘boğa tuzağı’ uyarısı

Ödüllü stratejistten ‘boğa tuzağı’ uyarısı
23 Mayıs 2023 - 15:52 borsagundem.com

Geçen yıl gerçekleştirdiği isabetli tahminleriyle Wall Street’in en başarılı stratejisti seçilen Mike Wilson, ABD borsalarında oluşabilecek ani yükselişler karşısında yatırımcıları uyanık olmaya çağırdı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en üst düzey stratejistlerinden biri pazartesi günü yaptığı açıklamada yatırımcıların geçen hafta borsalarda görülen ralliye rağmen uyanık olmaları gerektiğini ve tuzağa düşmekten kaçınmalarını tavsiye etti.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsaları geçen hafta güçlü bir ralli gerçekleştirmişti. S&P 500 Endeksi, cuma günü 4.200 puanı aştığı haftayı 4.192 puanla son birkaç ayın zirvesinde kapadı.

Ancak Fortune’un haberine göre Morgan Stanley’nin Baş Yatırım Sorumlusu ve ABD Hisse Senetleri Stratejisti Mike Wilson dün yaptığı açıklamada yatırımcıların yukarı yönlü gidişat hakkında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Wilson 2022 yılında satış dalgası tahmin eden birkaç Wall Street stratejistinden biriydi ve ekim ayında yapılan bir ankette kurumsal yatırımcılar tarafından ABD’nin 1 numaralı hisse senedi stratejisti seçildi.

Wilson geçtiğimiz hafta borsalarda görülen yükselişleri işaret ederek, “Bu nihayet yeni bir boğa piyasasının başlangıcını onaylayan bir kırılma noktası mı? Verilebilecek kısa cevap ‘hayır’” ifadelerine yer verdi. Wilson hisse senetlerinin aşırı değerli olması ve endekslerin sınırlı bir hisse senedi yelpazesinde yükselişler tarafından yönlendirilmesi gibi çok sayıda riskin devam ettiği konusunda uyardı.

Wall Street ABD’deki borç limiti krizini büyük bir dikkatle izlemeyi sürdürüyor. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy pazartesi günü ülkenin borç limiti sorununu aşmak için yüz yüze görüştü. Birçok yatırımcı görüşmelerin nasıl gittiğine odaklansa da Wilson müzakerelerin sonucundan çok fazla bir şey çıkmasını beklemediğini öne sürdü.

Wiilson borç limiti konusunda geçici bir çözüm sağlansa bile oluşabilecek yükselişlerin kısa süreli kalacağını, Morgan Stanley’nin de bu yükselişleri “yanlış kırılma/boğa tuzağı” olarak göreceğini söyledi.

Kıdemli yatırımcı aynı zamanda ayı piyasasına yakın görüşleriyle tanınıyor ve ABD hisse senetlerinin 2023’te nasıl bir seyir izleyeceği konusunda kötümser bir görüş benimsiyor.

Wilson bu yılın başlarında yaptığı öngörülerde ABD borsalarının 2023 içerisinde dip noktasına ulaşmadan %20 oranında düşebileceği konusunda uyarmıştı. Baş stratejisti S&P 500’ün yılı 3.900 puan civarında bitirmesini bekliyor.

Mike Wilson yatırımcılar için alarm zillerini çalsa da bir gün öncesinde Bank of Amerika Baş Stratejisti Savita Subramanian’sa çok daha pozitif öngörülerde bulundu. Subramanian yıl sonunda S&P 500 Endeksi’nin 4.000 ila 4.300 puan aralığında işlem göreceğini tahmin ediyor.

Baş stratejist, “Şu anki hisse değerlemeleri düşük değil, ancak kâr resesyonları sırasında nadiren düşük olur. Döngüsel ekonomiye göre düzeltilmiş bilançolar hisse değerlerinin önümüzdeki on yıl boyunca S&P 500 için yılda %5’lik fiyat getirisi sağlayacağını savunuyor” dedi.

Ava giderken avlandı! Carl Icahn 15 milyar dolar kaybetti

 

Dolara 'Fed' desteği

 

Yapay zekâ borsaları ele geçirebilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)