E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama'dan IŞİD açıklaması---

Obama'dan IŞİD açıklaması

Obama'dan IŞİD açıklaması
13 Haziran 2014 - 19:28 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'a asker gönderilip gönderilmeyeceği ile ilgili olarak net konuştu

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerini Irak'taki savaşa bir kez daha sokmayacağını söyledi.

Irak'a asker göndermeyeceklerini yineleyen Obama, diğer seçeneklerin ise masada olduğunu belirtti. Obama, Irak konusunda atacakları adımla ilgili karar sürecinin "günler" alabileceğini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray bahçesinde yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti'nin "bölgesel bir problem olduğunu ve uzun vadeli sorunlara neden olacağını" ifade etti.

Obama, Irak liderlerinin aralarındaki mezhepsel sorunların üstesinden gelmedikleri ve uzlaşmaya varmadıkları müddetçe ABD'nin herhangi bir askeri eyleminin sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Obama, "Şunu açıkça belirtiyorum: Iraklıların, birlikte çalışmaya hazır olduklarına yönelik bize güvence verdiği siyasi bir planı olmadığı bir ortamda, ABD kendini bir askeri eylem içine sokmayacak" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hıhı13 Haziran 2014 19:49

    irak ı karıştırıp petrolü paylaştılar, istedikleri gibi ortalığı da karıştırdılar, suriye iran, ırak kaynıyo. türkiye de karışmak üzere, neden gelip düzeltmek istesinler ki plan tıkır tıkır.. bahane de hazır.