E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Obama Suriye için ne karar verdi---

Obama Suriye için ne karar verdi

 Obama Suriye için ne karar verdi
27 Ağustos 2013 - 01:18 borsagundem.com

Dünya, Beyaz Saray’a kitlendi… ABD Başkanı Obama, Suriye için ne dedi? İşte flaş gelişme

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına verilebilecek en iyi yanıtı değerlendirmekte olduğu ifade edildi.Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında Suriye'deki gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Açık biçimde ve geniş çaplı yapılan ve çirkin sonuçlara neden olan kimyasal silah kullanımına yanıt konusunu değenlendirdiklerini belirten Carney, şöyle konuştu:
"Suriye'deki kimyasal silah depolarının kontrolünü Esad rejimi sağladığı için saldırının Esad rejimi tarafından yapıldığına yönelik çok az bir şüphe var. Sadece Esad rejimi kimyasal silahları göndermek için roket kullanma kapasitesine sahip. Kimyasal silah kullanımından önce o bölgeyi temizlemeye çalıştılar ve kimyasal silah kullanımından sonra da bölgeyi bombalamaya devam ettiler. Bu durumun kimyasal silahların rejim tarafından kullanıldığına yönelik şüpheleri çok aza indirdiğine dikkati çekerek, "Bu uluslararası normların açık ihlalidir ve uluslararası normların ihlaline yönelik yanıt verilmesi ABD ve uluslarası toplumun ciddi biçimde çıkarınadır" dedi.
OBAMA DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIYOR
Carney, videolarla kimyasal silah kullanımını kendi gözleriyle gördüklerine dikkati çekerek, "Kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlar inkar edilemez. Bunun kanıtları da ABD yönetiminin ötesinde, açık kaynaklardan, uluslararası organizasyonlardan ve sahadaki tanıklardan geliyor" diye konuştu. Kimyasal silahların kullanılmasına yönelik ihlalin çok ciddiye alınması gerektiğine işaret eden Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibiyle istişarelere devam ettiğini, istihbarat birimlerinin ne olduğuna dair ek değerlendirmeler yaptığını ve bu değerlendirmeleri de önümüzdeki günlerde payşacaklarını bildirdi.
Carney, "Obama, istişarelere ve bu konuya yanıtına yönelik seçeneklerini gözden geçirmeye devam edecek" dedi. Carney, Suriyeli muhaliflere yönelik yardımlara devam edeceklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)