E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"O parayı kullanmayacağım"---

"O parayı kullanmayacağım"

O parayı kullanmayacağım
22 Ağustos 2013 - 16:45 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Birleşmiş Milletler'e eleştirilerde bulundu ve ekledi: O parayı kabul etmeyeceğim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” imza protokolünde konuşurken duygu dolu anlar yaşadı.
Dünyada insanlığa karşı bir suç işlendiğini belirten Görmez, bütün insanlığın nasıl vicdan kaybettiğine şahit oluyoruz" dedi.
Gözleri dolarak konuşmasını sürdüren Görmez, şöyle konuştu:
“Birkaç gündür hepimiz evlerimizde televizyonlarımızın karşısına kilitlendik ve bütün insanlığın nasıl vicdanını kaybetmeye başladığına hepimiz şahit oluyoruz. Aslında insanoğlunun öldürme macerası Kabil ile başlanmıştır. Kabil, Habil’i öldürerek başlatmıştır. Dünden bugüne Kasyon Tepesi’nde büyük bir insanlık suçunun yeniden işlendiğine şahit oluyoruz.
Birinci husus, bunu bir vicdan sahibi insan olarak, iman sahibi bir mümin olarak telin etmek her birimizin vazifesidir. Ama telin etmek yetiyor mu? Yetmez. Asıl üzücü olan birinci husus insanlık vicdanını kaybediyor. İkinci husus, Müslümanlığımız vicdan üretmemeye başladı.
Bütün insanlığı yeniden kendi vicdanına yaratıcının yüreklerine yerleştirdiği fıtratlarına yerleştirdiği o vicdanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bütün Müslümanları da yeniden vicdan üretecek bir dindarlık üretmeye davet ediyorum. Müslümanlar kendi Müslümanlıklarını kendi dindarlıklarını yeniden sorgulamak durumundadırlar.”
Birçok kurumun meşruiyet krizi yaşadığını savunan Mehmet Görmez, “Ama kusura bakmasın BM başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar, bütün insani kuruluşlar hatta benim de başında bulunduğum kurum dahil olmak üzere toplumlara din ve ahlak öğretmekle yükümlü olan kuruluşlar, bugün meşruiyet krizi yaşıyor” dedi.
Birleşmiş Milletler’e yönelik eleştirilerde bulunan Görmez, "Ben öncelikle BM Temsilcimiz marifetiyle buradan onlara sesleniyorum. Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin. İnsanlığa karşı cinayeti önleyemeyen kurumlar, kuruluşlar toplumların kadına karşı şiddeti, insan hakkını, aile içi şiddeti ve benzeri konuları nasıl önleyebilirler” şeklinde konuştu.
Diyanet’in, projeler için BM’den maddi destek almayacağını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ilgilendiren kısmında BM’nin bir kuruşunu harcamayacağım. O parayı kabul etmiyorum. Bunu Diyanet Vakfı’ndan harcayacağım. O parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemede kullansın” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı22 Ağustos 2013 20:59

    hikaye anlatma boş yere. Müslüman müslümanın kardeşi değil artık, para, mevki-makam, menfaat için birbirini satan insanlar görüyorum. elin gavuru sana acır mı nitekim bu bir din savaşı ama müslümanlar kendi arasında neyin savaşını veriyor onu anlamış değilim. iktidar riyakar, buna göz yuman din adamları da riyakardır. islam doğru olmayı, haksızlığa karşı gelmeyi emreder.