E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisseyi almalı mı, satmalı mı?---

O hisseyi almalı mı, satmalı mı?

O hisseyi almalı mı, satmalı mı?
31 Ekim 2016 - 16:18 borsagundem.com

Yılbaşından bu yana yüzde 25 getiri sağlayan Soda Sanayii hissesi alınır mı?

Murat Tufan / Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü

Şişecam'ın temelini oluşturan Soda Sanayii'nin satış gelirleri yılın ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,71 arttı. 75'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren kuruluşun grup şirketlerine yapılan satışlar haricinde yüzde 86 oranında ihracat hacmi bulunuyor. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin şirketin satış gelirlerindeki artışta etkili olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin yılın ilk yarısındaki net kârında yüzde 4lük bir azalma gerçekleşirken FAVÖK marjında yüzde 1,6 düşüş görülmekte. Satış maliyetlerindeki yüzde 11lik artışın net kâr üzerinde olumsuz etki yarattığını söyleyebiliriz. Yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 25 kazanç sağlayan Soda Sanayii hissesinin endeks üzerinde performans gösterdiğini görüyoruz. Tarihi zirve seviyesi olan 4,54 TL seviyesine yaklaşıldı. Yükseliş trendini koruyor. Destek seviyelerinin üzerinde yükselişi sürer. Olası gerilemelerde 4,04 - 4,25 TL fiyat aralığı kritik destek seviyeleri.

Ceren Bakçay / Gedik Yatırım Menkul Değerler Yatırım Danışmanı

Şirketin satış gelirleri ağırlıklı dolar olmak üzere döviz cinsinden oluşuyor. Maliyet kalemleri ise Türk Lirası cinsinden. Bu durum Türk Lirası'nın zayıf olduğu ortamda şirketin kur farkı geliri yaratmasına imkan tanırken kârlılığa katkı sağlıyor. Yılın son aylarında ABD Merkez Bankasının faiz artırma ihtimali kurlarda yukarı yönlü beklentiyi kuvvetlendiriyor. Şirket enerji fiyatlarına oldukça duyarlı bir yapıya sahip bulunuyor. Bu nedenle 2016 yılının geri kalanında enerji fiyatlarına yapılan indirim, 2016 yılının son çeyreği ile birlikte 2017'de de kâr marjlarına destek olacaktır. Güçlü ortaklık yapısı, yıllar itibariyle istikrarlı ve yükseliş trendi sergileyen faaliyet kârlılığı, yüksek net nakit ve uzun döviz pozisyonu ile ön plana çıkan Soda'nın mevcut piyasa çarpanları da iskontolu seyretmekte. Yüzde 28 getiri potansiyeline işaret eden 5,56 TL hedef fiyat ile Soda için "endeks üzerinde getiri" kararımızı koruyoruz. 
(Zeynep Aktaş/Fortune Türkiye Dergisi)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asi31 Ekim 2016 18:53

    bizi çok seviyorlarda hisse öneriyorlar.

  • Huseyin31 Ekim 2016 17:05

    Trakyacam geçen yıl 1.60 lara düştüğünde kimse onermiyordu şimdi 2.60 çıktı hisse oneriliyor o yüzden tavan yapan hisselerden uzak durun Alın Bolu çimento temettusu yeter bu dönem temettu dönemi

  • mülayim31 Ekim 2016 16:28

    nuh çimento alırım soda almam. yabancı mal vermek için sazan arıyor