E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisseleri çakılacak mı?---

Nvidia hisseleri çakılacak mı?

Nvidia hisseleri çakılacak mı?
22 Haziran 2023 - 17:29 borsagundem.com

Çip üreticisi Nvidia yapay zekâ rallisiyle bu yıl değerini üç katına taşıdı. Ancak borsa uzmanları hisse senedinin aşırı değerlendiğini ve yakın zamanda %10’u aşacak bir satış beklenebileceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zekâ çılgınlığından yararlanan çip üreticisi Nvidia bu yıl olağanüstü bir yükseliş gösterdi. Ancak Barrons’un haberinde bu yükselişin beraberinde bir düşüşün gelip gelmeyeceği tartışılıyor. Üstelik habere göre hisse senetlerinin keskin bir düşüş göstermesi hiç düşük bir ihtimal değil.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nvidia hisseleri çarşamba günü itibariyle %1,7’lik düşüş göstererek 430,45 dolara geriledi. Ancak hisse senedi ChatGPT’nin yükselişiyle birlikte yıl boyunca yaklaşık 3 katına fırladı. Nvidia hisseleri perşembe gününe de %0,36’lık yükselişle 432,02 dolardan başladı. Geçen ayın sonlarında ikinci çeyrek bilançolarında 11 milyar dolarlık satış rakamıyla beklentileri hayli aşan hisse senedi daha da fazla ivme kazandı. Zira Wall Street analistleri Nvidia’nın ikinci çeyrekte sadece 7 milyar dolarlık çip satışı yapması bekleniyordu. Hisselerdeki yükseliş yapay zekâ teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte çip talebinde görülen artışa yoruldu.

Ancak Barrons’un haberinde menkul kıymetler danışmanlık firması Lynx Equity’nin Analisti KC Rajkumar Nvidia gibi büyük şirketlerin hisse değerlerinin nadiren üç katına çıkacağını belirtiyor. Analist firmaya yönelik yatırımcı beklentilerinin “köpüklü seviyelere” ulaştığını söyledi. 

Rajkumar şu anda 432,02 dolar olan hisse senedi için 360 dolarlık bir hedef fiyatı belirledi. Söz konusu rakam hissenin şu anki seviyesinden %16 değer kaybetmesi anlamına geliyor. FactSet verilerine göreyse Wall Street analistleri ortalamada hisse senedi için 445,38 dolarlık yükseliş beklentisi paylaşıyor.

Rajkumar’ın modeli Nvidia'nın 2025 satışlarından %10’luk gelir artışı elde edeceğini öngörüyor. Wall Street beklentileri ise bu artışın %36,8 olacağı yönünde. Hisse senedine olan beklentilerin artmasının nedeni ise Nvidia’nın bu yıl veri merkezi işletmesini neredeyse iki katına çıkarmış olması ve gelecekte ürünlerini yüksek oranda fiyatlandırma yeteneği. Ancak yapay zekâ alanına yeni giren şirketler bu alandaki maliyetlerin düşürülmesine sebep olabilir.

Lynx’in Nvidia hisselerine dair resmi bir hisse derecelendirmesi veya tavsiyesi bulunmuyor. Ancak Rajkumar konuyla ilgili Barrons’taki açıklamasında her ne kadar yapay zekâ alanında Nvidia’nın başarılı adımlarını kabul etse de “yatırımcı beklentilerinin” hisse senedinin mevcut ulaşabileceği seviyelerini aştığını söyledi.

Nvidia’ya yönelik ayı piyasası görüşlerine sahip tek kişi Rajkumar değil. New York Üniversitesi Finans Profesörü Aswath Damodaran Nvidia’dan para çekme zamanının gelmiş olabileceğini söyledi. Ayrıca ünlü teknoloji fonu ARK Invest’in başındaki isim Cathie Wood da bu ay 20 bin Nvidia hissesini 8 milyon dolara sattığını açıkladı.

Nvidia hisseleri önümüzdeki 12 ay için 52,3 katlık fiyat kazanç öngörüsüyle işlem görüyor. Şirketin beş yıllık ortalaması olan 39,4 kat ise çoktan aşılmış durumda. Hisse senedi fiyatının bu prime değip değmeyeceğini ise zaman gösterecek.

ABD borsaları resesyonla yüzde 23 düşebilir

 

Resesyon tahminleri güçleniyor

 

FED yapay zekâ rallisine karşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)