E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNvidia CEO’su uyardı: Yapay zekâ trenini kaçırmayın---

Nvidia CEO’su uyardı: Yapay zekâ trenini kaçırmayın

Nvidia CEO’su uyardı: Yapay zekâ trenini kaçırmayın
29 Mayıs 2023 - 11:08 borsagundem.com

Nvidia CEO’su Jensen Huang yapay zekânın yükselişine ayak uyduramayanların geçmişte kalacağı konusunda uyardı. Huang insanların işlerini elinden alanın yapay zekâ değil, yapay zekâyı kullanabilenler olacağını söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zekâ teknolojilerinin yükselişe geçmesiyle birlikte ABD’li çip üreticisi Nvidia da teknoloji devleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Şirketin kurucu CEO’su Jensen Huang, tıpkı iPhone’un yükselişi sonrasında Steve Jobs’ın efsaneleşmesi gibi, küresel ekonomi çevrelerinin yakından takip ettiği bir isim haline geldi.

Huang cumartesi günü Tayvan’ın başkenti Tapei’deki Ulusal Tayvan Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada yapay zekâ hakkında konuştu. Ünlü CEO yeni mezunlara yaptığı konuşmada işletmelerin ve bireylerin yapay zekâya aşina olması gerektiklerini aksi halde geride kalacaklarını söyledi.

MarketWatch’un haberine göre Huang, “Faal şirketler yapay zekâdan yararlanacaklar ve konumlarını yükseltecekler. Daha pasif kalanlarsa yok olacak. İnsanlar yapay zekânın işlerini almasından endişelenirken bunu yapan yapay zekâ uzmanları olacak” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Nvidia hisseleri geçen hafta %25’in üzerinde yükseldi. Hisse senetlerindeki bu ani artışta şirketin başarılı bilançosu ve geleceğe ilişkin beklentileri etkili oldu. Yapay zekânın beyni niteliğindeki çipleri üreten ve bu konuda neredeyse rakipsiz olan Nvidia bilançosunda da satışlarındaki olağanüstü artışın tadını çıkardı. Nvidia cuma günkü kapanışta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şirket değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı.

Cumartesi günkü konuşmasında Huang yeni mezunlara fırsatları yakalamayı aynı zamanda karşılarına çıkabilecek başarısızlıklarla mücadele etmeyi öğütledi.

Huang, “40 yıl içerisinde bilgisayarı, interneti, mobil cihazları, bulut teknolojisini ve şimdi de yapay zekâ çağını yarattı. Siz ne yaratacaksınız. Her ne ise bizim yaptığımız gibi onun peşinden koşun. Yürümeyin, koşun. Ya yemeğiniz için koşarsınız ya da birine yem olmamak için koşarsınız” ifadelerine yer verdi.

Huang şirketi Nvidia’nın ilk başarısızlıklarını da açıklamasında ekledi. Ünlü CEO, “Nvidia’da gerçekten büyük başarısızlıkları tecrübe ettim. Bunların hepsi aşağılayıcı ve utanç vericiydi. Birçoğu bizi neredeyse bizi lanetliyordu. Hatalarımızla yüzleşmek ve alçakgönüllülükle yardım istemek Nvidia’yı kurtardı” dedi.

Ünlü CEO yapay zekâ devrimi ve bilgisayar sektörünün yeniden doğuşu olarak tasvir ettiği 2023’ü “mezun olmak için harika bir yıl” olarak nitelendirdi.

“Yapay zekâ muazzam fırsatlar yarattı” diyen CEO yeni mezunlara, yapay zekâdan faydalanmalarını ve yardımcı pilot koltuğuna yapay zekâyı alarak inanılmaz şeyler yapmalarını öğütledi.

UBS analistleri OpenAI’ın ürettiği dünyaca ünlü yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin geliştirilmesi için yaklaşık 10 bin Nvidia çipine ihtiyaç duyulduğunu tahmin ediyor. Teknoloji devinin hisseleri sadece bu sene %160 değer kazandı.

Çip üretimi Nvidia’yı nasıl zirveye çıkardı?

 

Yapay zekâ borsaları ele geçirebilir mi?

 

Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

 

Goldman Sachs: Yapay zeka borsada kazançları yüzde 30 artırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş29 Mayıs 2023 12:39

    Mesela örnekteki gibi, tasarlanmış mesaj kodlarını zekasına kabul edip, her türlü veriyi alan ve zekada ki  algoritmasıyla işlemcisini çalıştırarak verileri işleyip  kararlar verip, her yerde  çalışan zeka,  :D 

  • Mucise Reis : )29 Mayıs 2023 11:23

    Yapay zeka bulut sistemine yüklenen verilerin, program tarafından kullanılması üzerine kuruluyor. Bir X yapay zeka programın güncellenme tarihine kadar olan verileri dikkaete alarak algoritmik probramlanmasına göre verileri bulup, işleyip, sizlere dönüş  yapıyor. Yani programlanma alanı chatcpi diyelim.. metinsel olarak mantıklı cevaplar vermek. bilgileri insanların güncellemesine göre bulut sisteminden bulup veriyor. Yani anabritanika ansiklobedi içindeki konuşan yapay zeka, o bilgiler dışına çıkamıyor. tek bildiği metinlerden bulup sana sunum yapmak. Yani internete bağlanıp günlük bilgileri alıp, yda programlama dili biliyor diye programlama yapamıyor, yada başka bulut sistemi ele geçirip hackleyip oradan kendine internetten onlıne bilgi çekecek yardımcı robotlar, üretmiyor. :D ama alanında uzman bir insan gibi bilgi daharcığında çok üstün yenetk, insan güncellemelerine muhtaç şuan için. evlerde, otomobilde, telefonlarda vb olacak yani