E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNotus Portföy hedef yükseltti---

Notus Portföy hedef yükseltti

Notus Portföy hedef yükseltti
02 Aralık 2013 - 17:20 borsagundem.com

Notus Portföy iki yılda 211 milyon lira toplamayı başardı. Hedef dördüncü yılda 500 milyona ulaşmak...

Naim Koçer, Dr. Evren Bolgün ve Murat Sağman'ın ortaklığıyla iki yıl nce kurulan Notus Portföy 'para toplama' sınavını ikinci yılında başarıyla vermiş görünüyor. Şirket yönetimi altındaki portföy büyüklüğünü bir yılda 7 milyon liradan 211 milyon liraya çıkarmayı başardı. Murat Sağman bu büyümenin arkasında yatan nedenleri güven, getiri, risk yönetimi ve doğru varlık dağılımı yapmaları olarak sıralıyor.

Notus henüz yeni bir şirket olmasına rağmen üç ortağın kişisel geçmişleri ve geriye dönük performansları yatırımcılara 'güven' vermek için masaya sürülmüş durumda. Koçer'in Fransız ve İsviçre bankalarıyla çalışırken oluşturduğu ilişki ağı, Sağman'ın özel bankacılıktaki müşteri portföyü ve Dr. Bolgün'ün kantitatif analiz ile birlikte risk yönetimi tecrübesi şimdlilik karşılığını almış görünüyor.

Notus'un şu anda 20 bireysel, beş kurumsal müşterisi bulunuyor. Bir de 167 yatırımcısı olan 44 milyon lira büyüklüğünde B tipi değişken fonları var. Fonun son bir yılda getirisi yüzde 8.60 seviyesinde. Fonun yönetim komisyonuysa yıllık yüzde 2. Kalan yaklaşık 167 milyon lira özel portföy yönetiminde. Bu portföylerden başarı primi yani belirlenen kıstasın üzerine çıktıklarında önceden saptanmış bir yüzde alınıyor. Şirket şu anda maliyetini karşılayarak ayakta kalabilecek durumda. Her ne kadar özel portföylerde kıstasların üzerinde getiri sağlayarak başarı primi kazansalar da yönetilen portföy büyüklüğü henüz yüksek kar elde etmelerine izin vermiyor. "Para kazanabilmek için 400-500 milyon büyüklüğe gelmek ve bu portföylerin getirisini yüksek tutarak başarı primi kazanmak gerekiyor" diyor.

Şu anda ikinci yatırım fonları çıkmak üzere. İlk fonda amaç mevduatın 2-5 puan üzerine çıkmaktı. İkinci fon biraz daha risk alacakçünkü amacı mevduatın iki kat üzerinde getiri sağlamak. Bugünün rakamıyla yaklaşık yaklaış yüzde 18 getiri demek. Zaten fonun ismi de "dinamik fon" olacak. 500 milyon hedefine ulaşmak için kurumsal müşteri arayışına devam ediyor. Sağman 2014 sonuna kadar en az bir emeklilik fonu yönetmeyi de hedeflerinin arasına koyduklarını belirtiyor. Forbes

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)