E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNorland: Altın faiz indirimlerini çoktan fiyatladı---

Norland: Altın faiz indirimlerini çoktan fiyatladı

Norland: Altın faiz indirimlerini çoktan fiyatladı
24 Ocak 2024 - 08:46 borsagundem.com

CME Group İcra Direktörü ve Baş Ekonomisti Norland'a göre altın faiz indirimlerini çoktan fiyatladı, 2024'te Fed kaynaklı ralli gerçekleşmeyebilir.

CME Group İcra Direktörü ve Baş Ekonomisti Erik Norland'a göre, altın fiyatları enflasyon ve faiz oranlarında gelecekte yaşanacak değişiklikleri öngörme konusunda çok iyi bir iş çıkardığı için, Amerikan Merkez Bankası (Fed)'nın 2024'te faiz oranlarını düşürmesiyle değerli metalde büyük bir ralli yaşanacağına inanan yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayabilir.

Norland, "Altın genellikle enflasyondan korunma aracı olarak bilinir, ancak durum gerçekten böyle mi? Altının 2001'den 2011'e kadarki yükselişi, yaklaşık %2'lik istikrarlı çekirdek enflasyonla aynı döneme denk geldi. Buna karşılık, ABD ekonomisinin 1970'lerin sonu ve 1980'lerin başından bu yana enflasyonda en sert artışı yaşadığı 2021-2023 yılları arasında altın fiyatları neredeyse hiç
değişmedi. Peki, eğer enflasyon değilse, altını gerçekten yönlendiren nedir? Ve yatırımcılar 2024 ve 2025'te ne beklemeli?" dedi.

Norland, 2024 yılında altın fiyatlarını etkilemeye devam edecek faktörlerden birinin, "fiyatları uzun vadede hareket ettiriyor gibi görünen" merkez bankalarının alımları olduğunu söyledi.

Hindistan altın ve gümüş vergisini artırdı

 

Altın boğası: FED enflasyon savaşını çoktan kaybetti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)