E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNomura: Dolarda zirve sona erebilir---

Nomura: Dolarda zirve sona erebilir

Nomura: Dolarda zirve sona erebilir
15 Kasım 2022 - 10:15 borsagundem.com

Nomura stratejistlerine göre Çin'in ekonomiye yönelik aldığı önlemlerin riskli varlıkları desteklemesi ve ABD enflasyonundaki yavaşlama sebebiyle dolardaki çıkış sona erebilir.

Geçtiğimiz günlerde Morgan Stanley doların zirveyi gördüğünü ve 2023'ten itibaren de düşüşe geçeceğini açıkladı. Doların geleceğiyle ilgili bir yorumda Japonya merkezli finansal holding şirketi Nomura'dan geldi.

Singapur'daki Craig Chan öncülüğündeki Nomura stratejistleri paylaştıkları bir notta " Çin ekonomisinin yeniden açılması ve ABD'de çekirdek enflasyonda yavaşlama görülmesi göz önüne alınınca dolarda daha 'sürdürülebilir bir dönüş' yakın görünüyor. Etkileri de daha geniş çaplı olacak" ifadelerine yer verdi.

ABD'de ekim ayı enflasyonunun tahminlerden düşük gelmesinin Fed'den faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentisine yol açmasıyla Bloomberg Dolar Endeksi eylülde gördüğü rekor yüksek seviyeden beri yüzde 6'ya yakın düştü.

Fed Yöneticisi Christoph Waller'ın faizlerin bir süre daha yükseleceğini belirtmesiyle dolar bu hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak Çin'in emlâk sektörüne yönelik yeni önlemler açıklamasıyla bu yükseliş sınırlı kaldı.

Bank of New Zealand Kıdemli Piyasa Stratejisti Jason Wong "Kısa vadede dolarda konsolidasyon olabilir ancak uzun vadede aşağı yönlü potansiyeli bulunuyor" değerlendirmesini yaptı.

Morgan Stanley: Dolarda zirve görüldü

 

Nomura: Dolar-TL'deki kısa pozisyonunu kapattı

 

Nomura'dan dolar-TL tahmini

 

Dolar/TL, haftaya yükselişle başladı

 

Enflasyon verisi ardından dolarda düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)