E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNijerya ordusu 8 kaçak petrol tesisini yok etti---

Nijerya ordusu 8 kaçak petrol tesisini yok etti

Nijerya ordusu 8 kaçak petrol tesisini yok etti
25 Ağustos 2023 - 06:32 borsagundem.com

Nijerya ordusu tarafından yapılan açıklamada; çalıntı ve ham petrol işleyen 8 tesisin imha edildiği burada ele geçirilen 200 bin ton petrol ve 90 bin litre dizel yakıtın da depolar ile birlikte yok edildiği belirtildi

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'nın güneyinde, çalıntı ham petrolün yasa dışı rafine edilmesi için kullanılan 8 tesis imha edildi.

Ordu Sözcüsü Onyema Nwachukwu, ordunun, ülkenin güneyindeki Delta eyaletinde kaçakçılara yönelik operasyonlar düzenlediğini belirtti.

Nwachukwu, operasyonda çalıntı ham petrolün yasa dışı rafine edilmesi için kullanılan 8 kaçak tesisin imha edildiğini bildirdi.

Operasyonda, 200 bin litre ham petrol, 90 bin litre dizel yakıt bulunan 14 deponun yok edildiğini aktaran Nwachukwu, operasyon sırasında alanda bulunan zanlıların kaçtığını kaydetti.

NİJERYA, DÜNYA PETROL REZERVLERİNİN %3'ÜNE SAHİP

Nijerya'da 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor.

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil ile dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarına yönelik sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma olayları yaşanıyor.

Irak, petrol ihracında Türkiye'ye daha esnek davranacak

 

Talep endişelerinin devamı petrolü düşürüyor

 

Petrol "arz ve talep" endişeleriyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİH25 Ağustos 2023 07:30

    fakat en aç ülkesi .auhuhauhuh bizden sonra tabi .en aç biz olduk bizden sonra geliyolar hahuhauhuhauha yasasınn hödüpa akapa mahapa ortak rejimi .