E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
01 Mayıs 2020 - 16:36 borsagundem.com

ABD borsaları Amazon önderliğinde Mayıs ayına satıcılı başladı

Açılısının ardından Dow Jones endeksi 450 puan düşerken S&P 500 endeksi %2, Nasdaq endeksi %2 oranında değer kaybetti..

ABD ve İngiltere endeksleri Japonya ve Avustralya piyasalarında işlem gören hisse senetleri, Amazon ve Apple'ın koronavirüsün etkilerine ilişkin karamsar yorumlarının ardından düşerken, dolar değer kazandı.

Amazon.com, ikinci çeyrekte zarar açıklayabileceği uyarısında bulunurken, Apple 10 yılı aşkın süredir ilk kez kâr tahminini atladı. Küresel hisse senetleri Nisan ayında, koronavirüs enfeksiyonlarındaki yavaşlama ve yoğun teşvik tedbirlerinin desteği ile 2011'den beri en iyi aylık performansını gerçekleştirirken, kâr duyuruları ve ekonomik veriler sıkıntının devam etmekte olduğunu hatırlatıyor.

Dolar, Cuma günü piyasaya hakim olan riskten kaçınma eğiliminin etkisi ile dört gün süren düşüşünü durdurdu ve ABD Hazine tahvilleri son kayıplarının bir kısmını geri aldı. Yuan geri çekildi. İşlem hacimleri, Asya bölgesinin çoğu ve Avrupa'nın büyük kısmının tatil dolayısıyla kapalı olmasından dolayı düşüktü.

Microsoft Corp., Facebook Inc. ve Tesla Inc.'nin güçlü finansalları, Perşembe günü teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi'ndeki kayıpların sınırlı kalmasını sağladı. ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi 1987'den beri en iyi aylık performansını gerçekleştirdi. Yatırımcılar dikkatlerini, koronavirüs tedavisine ve tüm dünyada kısıtlamaların er ya da geç sona ereceğine ilişkin umutlara karşılık, son derece kötü ekonomik görünüm üzerinde tutmaya devam ediyor. Cuma günü açıklanan veriler, Güney Kore'de ihracatın 2009'dan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdiğini ve Japonya'da imalat göstergesinin gerilediğini gösterdi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri Stephen Hahn, kurumun Gilead Sciences'ın deneysel Kovid-19 tedavisine ilişkin verileri "ışık hızında" gözden geçirmek için harekete geçtiğini söyledi.

Öte yandan, petrol, küresel üretim kısıntılarının devreye girmeye başlaması ile birlikte son bir ayın ilk haftalık kazancına yöneldi.

Borsa İstanbul'dan son 15 ayın en iyi performansı

Banka hisseleri toparlanma döneminde ralli yapabilir

Amazon'un yatırım kararı hisselerini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)