E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu: Biden mühimmatları göndermeye devam ediyor---

Netanyahu: Biden mühimmatları göndermeye devam ediyor

Netanyahu: Biden mühimmatları göndermeye devam ediyor
18 Kasım 2023 - 23:47 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetiminin, 43 gündür Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürün İsrail’e “gerekli mühimmatları göndermeye devam ettiğini” söyledi.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve hükümetin Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ile Tel Aviv’de ortak basın açıklaması yaptı.

İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların ilk gününden bu yana “ABD'nin desteğini korumak ve güvence altına almak için çok yoğun bir diplomatik çaba harcadıklarını” vurgulayan Netanyahu, şunları kaydetti:

Sevgili dostumuz Joe Biden'ın liderliğindeki ABD bizimle ortak çıkarları görüyor. Bize özel denizaltı ve donanmayla birlikte uçak gemileri gönderdi. Gerekli mühimmatları da göndermeye devam ediyor.

“Son birkaç haftadır ABD içinde ve dünyanın her yerinde İsrail’e karşı çok büyük baskılar olduğunu” kaydeden İsrail Başbakanı, ancak bu uluslararası baskıların bazılarını “savuşturmayı ve atlatmayı başardıklarını” savundu.

Esirler konusunda henüz bir anlaşma yok

Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmalara ilişkin “çok sayıda yanlış haber” çıktığını kaydederek, "şu an için bir anlaşma olmadığını" ve eğer bir anlaşma ortaya çıkarsa bunu İsrail kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

İsrail, Gazze’ye yakıt girişini kendi askerlerinin sağlığı için kabul etti

Netanyahu, İsrail’in Gazze’ye geçişine izin verdiği sınırlı insani yardımların ise, İsrail’e yönelik “uluslararası desteğin güvence altına alınması açısından önemli olduğunu” ifade etti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye ilk kez dünden itibaren yakıt girişini kabul etmesi konusuna da değinen Netanyahu, bu adımla Gazze’deki yakıt kıtlığı kaynaklı su sorununun yol açması muhtemel salgın hastalıkların, bölgeyi işgal eden İsrail askerlerine bulaşmasını önlemeyi amaçladığını söyledi.

Netanyanu, “Bu (yakıt sevkiyatı), yalnızca su ve kanalizasyon pompalarının çalıştırılması gibi acil durumlar için kullanılabilecek çok az bir miktardır. Çünkü bunlar olmadan, veba salgınlarının hemen patlak verdiğini göreceğiz ve bu salgınlar, hem Gazze Şeridi sakinlerine ve Gazze Şeridi'nde bulunan İsrail askerleri zarar verecek.” diye konuştu.

Hedeflerinin Gazze’de Hamas’ı yok etmek olduğunu hatırlatan Netanyahu, bu hedefe ulaşmalarının ardından, “İsrail ordusunun her türlü tehdide karşı Gazze’de mutlak hareket özgürlüğüne sahip olacağını” savundu.

Gazze'yi Hamas'ın ardından gelecekte Filistin Yönetiminin yönetmesine ilişkin tartışmalara da işaret eden İsrail Başbakanı, İsrail tarafından öldürülen Filistinli direnişçilerin ailelerine maddi destek sunan Filistin Yönetiminin Gazze'yi yönetmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Netanyahu hakkında suç duyurusu

 

Netanyahu'dan Arap liderlere tehdit: Sessiz kalın, çıkarlarınızı koruyun

 

Erdoğan: Ey Netanyahu! Bebeklerin ahı seni iflah ettirmez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala19 Kasım 2023 19:17

    Israil son 20 yıldaki en büyük ticari ortağı Türkiye

  • tv19 Kasım 2023 12:09

    bunlar dünyanın en aşgılık insanları ikiyuzlü sahtekarlar  çocukların ölümüne izin veren en aşagılık orduları 

  • E g.19 Kasım 2023 10:03

    ABD BAŞKANI BİDEN BİDEN CEHENNEM ATEŞİNDE YANASIN DIŞ İŞLERİ BAKANIN BLİNKENLE BİRLİKTE BİDEN

  • Mucise Reis : (19 Kasım 2023 09:12

    böyle savaşmı olur. Şerefsiz güdümlü füe atıyor 3 - 5 metre hassasisyetli diye.. güm güm evlere bomba atıyorlar. atom bombasının etkısını gösteren bınlerce bomba. Bu savaş suçudur. siviller öldürülüyor. Eski yıllarda evler yakılır, çoluk çocuk kılıçtan geçirilir, köy bucak tarlalar nevarsa imha edilirdi. 2023 yılı teknolojısınde şuan israil aynı bunu yapıyor. kım varsa kılıçtan geçiriyor

  • baran19 Kasım 2023 07:56

    Kafanda patlasın.  

  • Yorum19 Kasım 2023 00:44

    Dünyada Meydanlarda milyonlar olursa tüm herşey değişir netanyahu düşer hapse gider

  • Yorum19 Kasım 2023 10:48

    Yahudi lobisinin parmakları çalışıyor kırmızı tuşa basıyorlar

  • Yorum19 Kasım 2023 00:42

    Yıkılmadık ev kalmamış 13 bin sivil ölmüş ama dünya kulağının üstüne yatıyor gözünü kapatıyor bence orada olan yıkım ölen çocuklar ölen gazeteciler kadınlar doktorlar yaşlılar güneye göç ettirilen insanları havadan bombayla vurulmaları hastahaneyi bombayla vurmaları sonrası önce suçu hamsın üstüne atmaları ardından elli tane bahane üretmeleri hastahanenin güneş enerjisini vurmalar ardından küvezde oksijensiz kalıp ölüme terk edilen bebekleri ve yüzsüz israilin ölü bebeklere küvez taşımasını tüm bunları tüm israilin pisliklerini bir belgesel şeklinde birleştirip avrupada amerikada ingilterede fransada tüm Avrupa ülkelerinde yaşayan türkülerin telefonuna gönderilmedi onlardan da bunu Avrupa'daki arkadaşlarına göndermeleri istemeli böylece tüm avrupaya yayılması böyle yapılırsa ülkelerinin televizyon kanallarında gösterilmeyen trajediyi görmeleri sağlanmalı İ

  • Yorum19 Kasım 2023 00:23

    Bu iranın sesi soluğu pek çıkmıyor neden acaba 10 milyar usd serbest kaldı diye mi adamlar işi biliyor mısıra para vereyim dedi İrana para vereyim dedi daha bizim bilmediğimiz tekliflerde vardır ürdüne suudilere... Çin i bölgeden uzaklaştırmak için abd de ağırladılar şi yi onada bir iki ödün verdiler şimdi istedikleri gibi soykırım yaparlar çocuk kadın yaşlı öldürürler elinde silah olmayan 13 bin den fazla insan öldürüldü dünya sustu abd ırakta olduğu gibi burada da yalan istihbaratı devreye sokmuş şifa hastanesi karargah demiş karargah dediği yerde 5 tane silah 10 tane şajör hucum yeleği birde bot üstü tozlanmamış giyilmemiş bot ve hucum yelek felan kendileri koyduğu ne kadar açık o 5 silahı hamas niye orada bıraksın ki çok mu ağır taşıyamadımı veya botu hucum yeleği çok komik bu abd ile İsrail bozacının şahidi şıracı lafına nasılda uyuyorlar