E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNet Holding, Ekspres Yatırım ile finansa geri döndü---

Net Holding, Ekspres Yatırım ile finansa geri döndü

Net Holding, Ekspres Yatırım ile finansa geri döndü
20 Mayıs 2016 - 07:09 borsagundem.com

Finans sektörüne geri dönen Net Holding, 30 milyon TL’lik sermayeyle Ekspres Yatırım’ı kurdu.

Türkiye'nin ilk aracı kurumunu 1990'lı yılların başında kuran Besim Tibuk'un sahibi olduğu Net Holding, yıllar sonra Ekspres Yatırım ile finans sektörüne geri döndü. Ekspres Menkul Değerler'i satın alarak 30 milyon TL sermaye ile Ekspres Yatırım olarak faaliyete başlayan şirket, forex, hisse senedi, vadeli işlemler, opsiyonlar gibi alanlarda kurumsal ve bireysel yatırımcılara hizmet verecek. Ekspres Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, finans sektöründe güven, teknik alt yapı ve çalışan kalitesiyle farklılık yaratacaklarını söyledi. Piyasalardaki fırsatları gördükleri için finans sektörüne döndüklerini belirten Tibuk, "Bugün dünyada yatırım yapılabilecek çok farklı enstrümanlar var. Ancak Türkiye'de birçok kişi bankacılık işlemi ve yatırım kararı konusunda yeterli birikime sahip değil. Bankalar uzun vadeli düşünmeden vatandaşlara kredi kartı dağıttılar. Çoğu insan nasıl kullanılacağını bile bilmiyor. Ben banka sahibi olursam, 'Ki inşallah ileride olurum' ilk işim tüm müşterilerime finansal okur yazarlık eğitimi vermek olurdu" dedi. Piyasalardaki boşluğu dolduracaklarını vurgulayan Tibuk, ileride sermayelerini 50-60 milyon TL'ye çıkartabileceklerini de sözlerine ekledi.

FİNANSAL SÜPERMARKET
Ekspres Yatırım Genel Müdürü Murat Ergin ise ağırlıklı olarak foreks piyasaları olmak üzere vadeli işlemler, opsiyonlar, tahvil- bono ve yatırım fonu alım-satımı alanlarında hizmet vereceklerini belirterek, "Tam bir finansal süpermarket yapılanması olacak" ifadelerini kullandı. Foreks konusunda ciddi bir teknoloji yatırımı yaptıklarını dile getiren Ergin, "Şu anda Ekspres Yatırım bünyesinde 43 kişi çalışıyor. Yıl sonunda bu rakamı 80'e çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu

MERİT, BÖLGESEL MARKA OLACAK
Hande Tibuk, lokal olarak Türkiye'de belli bir hedefe ulaştıktan sonra bölgesel olarak da önemli bir aktör olmak istediklerini aktardı. Doğu Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'nde de benzer bir yapılanmaya gidebileceklerini belirten Tibuk, "Bu bizim vizyonumuz. Şu anda bunun için bir girişimimiz yok. Ancak, Merit markası için planladığımız yurtdışı yatırımlarımızla paralel gidebilir" dedi. Tibuk, "Merit için şu anda Karadağ, Ukrayna, Makedonya ve Bulgaristan üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,60
En Yüksek: 30,92
En Düşük: 30,02
Değişim -2,30 %
FK: 5,83
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 70.433.336
Toplam Adet: 2.297.366
Ağırlıklı Ort.: 30,51
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)