E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNesine'ye yaklaşık 78 milyon lira ceza!---

Nesine'ye yaklaşık 78 milyon lira ceza!

Nesine'ye yaklaşık 78 milyon lira ceza!
06 Mart 2024 - 20:43 borsagundem.com

Rekabet Kurulu, nesine.com'a "piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanmak"tan 77,7 milyon lira idari para cezası verdi. 

Rekabet Kurulu, nesine.com'a yaklaşık 78 milyon lira idari para cezası uygulama kararı aldı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, kurul D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ (nesine com) hakkında yürütülen soruşturmayı sonuçlandırdı. 

Bu kapsamda, Rekabet Kurulu, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ’nin spor kulüpleriyle reklam, tanıtım ve sponsorluğa yönelik münhasırlık içeren anlaşmalar yapmak, spor kulüplerinin saha reklamlarına yönelik teşebbüslerle münhasırlık içeren anlaşmalar yapmak ve reklam hizmet alımına yönelik Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret AŞ ile münhasırlık içeren anlaşmalar yapmak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı sonucuna vardı. 

"İHLAL" VAR

Kurul, bu davranışın Rekabet Kanunu'nun "hakim durumun kötüye kullanılması" başlıklı 6. maddesindeki kuralların ihlali anlamına geldiği sonucuna vardı ve para cezasını hükmetti. 

Bu kapsamda D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ’ye, ilgili mevzuat uyarınca 2022 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin belirli bir oranında olmak üzere takdiren 77.708.195,55-TL idari para cezası verilmesine karar verdi. 

Kurul, ayrıca Nesine com'un forma üzerinde bulunan alanlar hariç olmak üzere, spor kulüpleri ile reklam, tanıtım ve sponsorluğa yönelik akdedilmiş olan ve işbu Kurul kararının alındığı tarih itibarıyla yürürlükte bulunan sözleşmelerde doğrudan veya dolaylı olarak münhasırlığa yol açabilecek bütün hükümlerin kaldırılmasına ve bunun kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde sözleşmelere yansıtılmasına karar verdi.  

Nesine com'un, kurulda oybirliğiyle alınan bu karara karşı 60 gün içinde yargı yoluna başvurma hakkı bulunuyor. 

Bazı bilişim firmaları hakkındaki rekabet soruşturmaları sonuçlandı

 

Tofaş'ın devralma işlemine rekabet incelemesi

 

Firmalara 710 milyon lira haksız rekabet cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • maarif07 Mart 2024 08:28

    halkın en çok izlediği spor üzerinden kumar oynatılmasına izin verenlerin, yol açanların, alkışlayanların Allah iki yakasını bir araya getirmesin inşallah. türkiye müslüman ülke olsa kumarı bu kadar teşvik eden bir hükümet seçmez