E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati Suudi Arabistan'da: Ülkemizin yatırım potansiyelini aktardık---

Nebati Suudi Arabistan'da: Ülkemizin yatırım potansiyelini aktardık

Nebati Suudi Arabistan'da: Ülkemizin yatırım potansiyelini aktardık
25 Ekim 2022 - 21:11 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Suudi Arabistan'da yetkililerle görüş alışverişinde bulunarak, Türkiye'nin yatırım potansiyelini aktardı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı nedeniyle Suudi Arabistan Riyad'da görüşmelerde bulundu.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

* “6’ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı vesilesiyle geldiğimiz Riyad’daki ikili temaslarımız kapsamında mevkidaşım Suudi Arabistan Maliye Bakanı Sayın Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan ile bir araya geldik.

* Bölgemizin istikrarı açısından önemli olan ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere G-20 gündemi ile ekonomik ve finansal iş birliğimizi güçlendirecek adımları ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

* Riyad’daki ikili temaslarımızı Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Sayın Dr. Majid bin Abdullah Al Qasabi ile bir araya gelerek sürdürdük. Görüşmemizde, karşılıklı değerlendirmelerde bulunarak son dönemde ivmelenen ticaretimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılabilmek için atılacak adımları kapsamlı bir şekilde istişare ettik.

* Riyad’da, Public Investment Fund Yöneticisi Sayın Khalid Al Smadi ve MADR CFO’su Sayın Samir Derbas ile bir araya geldik. Akabinde, S&P Global Başkan Yardımcısı Sayın Daniel Yergin, S&P Global Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Sayın Geoffrey Warr ve Singapur’un Riyad Büyükelçisi Sayın Chowming Wong ile temaslarımızı sürdürdük.

* Son olarak, Saudi Global Ports Co. CEO’su Sayın Edward Tah, PSA Group CEO’su Sayın Tan Chong Meng, SAPTCO CEO’su Sayın Khalid Alhogail ve Al Muhaidib Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sulaiman Al Muhaidib ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

* Gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmelerde, Türkiye ekonomisinin son dönemde kaydettiği olumlu gelişmeler ile Türkiye Ekonomi Modeli hakkında görüş alışverişinde bulunarak ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini aktardık.”

Nebati, Riyad'daki 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılacak

 

Nebati: Tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz

 

Bakan Nebati, Rus petrolüne yönelik tavan fiyat planını değerlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz26 Ekim 2022 10:58

    Kaşıkcı cinayetinden sonra bunlara demedikleri kalmadı. Bunlarla ne zaman dost olduk. Ey! para sen nelere kadirsin. Baran neredesin. Katillerle masaya oturmuşlar. Hadi hemen ulusal çıkardan bahsetmeye başla.

  • ad26 Ekim 2022 10:12

    Hükümetimiz gerçekten liyakata çoook önem veriyor !

  • Mucise Reis : )26 Ekim 2022 09:05

    Allah müslüman kullarına kar apetrol veriyor. Milyarlarca usd.dünya hakimiyeti gücü... Gel gelelim  petrol kuyusu açacak bilgi ve teknolojılerı nerede ise yok :D ...Neden böyle? bol bol Allah diyip kuran okuduları için mi ? tembel ve dinlerini arapça okudukları halde, arapça anlayamadıkları için mi kuranı :D ...Türkçe ile düşünülemiyor diyenler var aramızda bide :D yahu adam arap, arapça kutsal kitap okuyor, okudunu ne kadar anladığı malum... :D her arap toplumda birbirine düşmen mezhep olmuş. ee hepsi arap ve arapça okumuyormu kitapları ? yaaa ni ilim, bilim, irfan, fen vb. bunlar hangi dilde yaızlmışsa o diller ve türkçe tercimeleri önemli. Şu düşülen hale bak... Fabrika kurun pancar ekin, domates yetiştirin, uçak fabrikası kurun, otomobil üretin diye yatırım bekliyoruz :D ahh

  • Nebati26 Ekim 2022 08:59

    Nebati aktardiysa way halimize

  • Adem26 Ekim 2022 00:35

    Yalvar,yalvar yalvar, düştüğünüz durum bu aksi yalan

  • Bik25 Ekim 2022 23:41

    Osmanlı torunlarına Suudilerin peşinde para için dolaşmak yakışıyor mu!

  • Gur26 Ekim 2022 00:28

    Ahmak...ingiliz..abd...almanyada.gelen ayip olmuyorda ordan gelecek niye ayip olsun..ahmakoglu ahmak..onemli olan ulkene gelecek yatirim..su kafadan bir kurtulamadiniz....gitti..size doktor rapor vermez.

  • acacu25 Ekim 2022 23:29

    Yahu bu kaçıncı gidiş, herifler para vermiyor işte zorlamayın daha fazla, ülkemizi de rezil etmeyin. Utanmasanız her hafta sonu gideceksiniz.

  • Mucise Reis : )25 Ekim 2022 22:47

    Sanki sudiarabistan çok gelişmişde, gelin yatırıma diyoruz :D olay belli paranı getir, paranı ben zart zurtp programıma sokayım. sonra biraz daha para getir daha çok kazan felan filan :D emeklinin işçinin vergidi vergiler ve yaşadığı hayat ortada. kim ne diye gelsin :D ev arsa tarla tapa... fabrika mı kuracak gelecekte ? ne kadar garip... adamalr apra getirsin diye gittiğimiz belli. teknolojı ülkesi değil ki ne yatırımı yapacak _?