E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'nun S-400 endişesi neden?---

NATO'nun S-400 endişesi neden?

NATO'nun S-400 endişesi neden?
08 Mart 2018 - 12:28 borsagundem.com

NATO Askeri Komite Başkanı Pyotr Pavel, Rusya'nın Türkiye'ye sattığı S-400 füze savunma sistemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

"Türkiye'ye Rus üretimi S-400 füze savunma sistemleri yerleştirilmesi, Moskova'ya bu ülkede NATO kaynakları ve araçları hakkında kapsamlı bilgi edinme olanağı sağlayacak." Bu açıklama NATO Askeri Komite Başkanı Pyotr Pavel'den geldi.

Çek General Pavel, Washington ziyareti sırasında Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri satın almasının NATO için oluşturduğu "risklere" dikkati çekti.

ABD'li Breaking Defence dergisinin haberine göre, S-400'lerin teknik nedenlerden dolayı NATO savunma sistemlerine entegre edilemeyeceğini belirten Pavel, "Ancak bu şartlarda S-400'ler NATO için tehlike yaratıyor. Sorunu oluşturan S-400'ler değil, roket sistemlerinin işlevlerini normal olarak yerine getirebilmeleri için veri tabanına erişim sağlanması" dedi.

Çek General, NATO üyesi olan Türkiye'de, NATO müttefiklerine ait tüm kaynakların Rus sistemleri tarafından kayıt altına alınacak olmasının "risk" teşkil ettiğinin altını çizdi.

S-400'lerin kurulumu için Rusya'nın Türkiye'ye kendi uzmanlarını göndermesi gerektiğini belirten NATO generali, "NATO uzmanlarının Rusya'da birkaç ay kalarak veri tabanına erişmesi nasıl anlaşılmaz ise, Rus uzmanların Türkiye'de Rus sistemini NATO verileriyle doldurması da anlaşılamaz. Moskova, NATO'nun ülkede hangi kaynaklara ve imkanlara sahip olduğu hakkında istihbarat elde edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek08 Mart 2018 15:50

    Çek generalmi? Ağzımı bozmamak için zor tutuyorum. Türkiyenin NATO'dan çıkmasını istiyorum. Polonya,Litvanya,Çek pisliğini korumak için Rusya ile düşmanlık neden?

  • vatansever08 Mart 2018 15:42

    TC guclendikce bu hacli ve bizans tohumlarinin sesi yukselmeye basladi,Egerki TC bir adim geri atarsa yaziklarolsun,cunku bolgede kesinlikle guclenmis ve eli guclu TC gormek itemezler,onun icindir ki yillarca TC yi oyalamaktan ileri gitmemistir , oldorme yasat ama palazlanmasin ,kontrol altinda tut baskalariyla is yapmasin......

  • alp08 Mart 2018 15:32

    CAYIKLAMAYA BAŞLADILAR,,,KALLEŞ BATI...AHLAKSIZLIĞIN KİTABINI YAZAN BATI...HER TÜRLÜ ŞEYTANLIĞI DÜŞÜNEN BATI..BENCE İNSANLIĞIN YÜZ KARASI BATI...VALLA BEN DOĞUYA SEMPATİ DUYMAYA BAŞLADIM...TOPRAĞINDANMI SUYUNDANMI..BİLMEM BİRAZ DAHA MEERT GELİYOR...TAMAM DÜŞMANDAN DOST OLMAZDA..EN AZINDAN SÖZÜNDE DURUYOR,,RUSYASI,,ÇİNİ,,HİNDİSTANI KİMİ SAYARSAN SAY

  • altay08 Mart 2018 14:05

    yunanistan aldığında sıkıntı olmadımı.....

  • Abdullah08 Mart 2018 13:50

    Natonun çok zoruna gitmiş. Demek ki doğru yoldayız.

  • BİLİRKİŞİ08 Mart 2018 13:36

    YUNANİSTAN S-300 LERİ ALIP KURARKEN AYNI RİSKLER YOK MUYDU? PEKİ O ZAMAN NİYE SESLERİ ÇIKMADI? DEMEKKİ SORUN BU RİSKLER DEĞİL. SORUN TÜRKİYENİN GÜÇLENMESİ...

  • Hehe08 Mart 2018 13:07

    Ayrıca NATO üyesi Yunanistan'da bunların bir önceki versiyonu S300 var. Orda niye hiç ses çıkarmadınız. Hava savunma sistemleri, radar izleme cihazları ve roketlerden oluşuyor. Dost düşman uçak yazılımımızda yerli zaten. Ne veritabanı erişimi. Kimi kandırıyorsunuz.

  • krn-i08 Mart 2018 12:52

    Madem öğle siz neden satmadınız