E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Akdeniz'de dev tatbikat---

NATO'dan Akdeniz'de dev tatbikat

NATO'dan Akdeniz'de dev tatbikat
20 Ekim 2015 - 18:35 borsagundem.com

NATO, Akdeniz'de son 10 yılın en büyük tatbitatını yapıyor...

NATO Akdeniz'de, İtalya'nın  Sicilya adası açıklarında 36 bin askerle tatbikat yapıyor. 

İtalya'nın Sicilya adasının batısındaki Trapani-Birgi Hava Üssü'nün  merkez komuta noktası olduğu büyük tatbikata, aralarında Türkiye'nin de olduğu 28  üye ülkenin yanı sıra 9 partner ülkenin katıldığı belirtildi. İtalyan basınına  yansıyan bilgilere göre, 36 bin askerin katıldığı tatbikatta, 60 gemi ile 140  uçak ve hava aracı görev yapıyor. 

"Trident Juncture 2015" adı verilen tatbikatla ilgili NATO'nun resmi  internet sitesine konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow,  tatbikatın, müttefikleriyle birlikte çalışma ve hazırlıklı olma kapasitesini  arttıracağını belirterek, "Bu tatbikat, NATO'nun herhangi bir taraftan gelen  saldırıya cevap verebilecek durumda olduğunu gösterecektir" dedi. 

Tatbikatın, ittifakın şeffaflık ve öngörülebilirlik üzerine kararlığı  için de bir uygulama niteliği taşıdığını dile getiren Vershbow, "Biz, kimseyle  çatışma aramıyoruz. Bu nedenledir ki; Kolombiya'dan Rusya'ya dünyanın pek çok  yerinden gözlemci davet etmiş durumdayız" ifadelerini kullandı. 

NATO açıklamasında, 6 Kasım'da sona erecek tatbikatın aynı zamanda  NATO Mukabele Kuvveti'nin fonksiyonlarını test edeceği belirtildi. 

Öte yandan İtalyan haber ajansı ANSA, Palermo kentinde 30 Ekim'de  savaş karşıtlarının bir araya gelerek "Savaşa hayır" mitingi yapacaklarını yazdı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)