E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO zirvesi öncesi Ankara'da kritik toplantı!---

NATO zirvesi öncesi Ankara'da kritik toplantı!

NATO zirvesi öncesi Ankara'da kritik toplantı!
19 Mart 2022 - 19:49 borsagundem.com

24 Mart'taki NATO Liderler Zirvesi öncesi, Ankara'da Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplanacak. 23 Mart'ta toplanacak kurul sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'e hareket edecek.

Milli Güvenlik Kurulu, NATO zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara'da toplanacak. Erdoğan, toplantıyı tamamlandıktan sonra 24 Mart'taki NATO Liderler Zirvesi için Brüksel'e gidecek.

MGK masasında ne var?

Öncelikli gündem Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Türkiye'nin bu zamana kadar yürüttüğü diplomasi trafiği ve çalışmalar ele alınacak. Cumhurbaşkanı'nın savaşın tarafları Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları ile yaptığı görüşmelerden yansıyanlar ele alınacak. Bu doğrultuda barış için yürütülen çalışmalar, insani yardım ve kalıcı ateşkes görüşülecek. Bir kez daha Montrö Boğazlar Sözleşmesi'den doğan yükümlülük ve haklarının da ele alınması bekleniyor.

Diğer başlık: Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler

Bir diğer başlığın ise Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler olması bekleniyor. Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile biraraya gelmişti. O görüşmede de konu ele alınmıştı. Görüşme sonrasında sonrası oluşan pozitif gündeme yönelik çalışmaların da MGK'da ele alınacağı tahmin ediliyor.

Terörle mücadele konusu görüşülecek

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar ile diğer bölgesel ve ulusal güvenlik konularının da toplantıda görüşüleceği öngörülüyor. Kovid testleri pozitif çıkan komutanların testlerinin negatif çıkması durumunda toplantıya katılması bekleniyor.(CNN Türk)

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için Brüksel'e gidecek

NATO'dan Putin'e çağrı: Savaşı durdur

MGK toplantısında Rusya-Ukrayna vurgusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)