E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO: Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden---

NATO: Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden

NATO: Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden
15 Nisan 2020 - 15:11 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Kovid-19 ile mücadelede Türkiye'nin müttefik ülkelere yaptığı yardımlardan övgüyle bahsetti.

Stoltenberg, "Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden biri. Türkiye'den İngiltere'ye tıbbi malzeme ve kişisel koruma eşyası götüren askeri uçak ilk kez NATO'nun tek sefer numarasını kullandı. Bu mekanizmayı Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) ile geliştirdik ve ilk kez denendi" ifadelerini kullandı.

NATO'ya henüz iki hafta önce üye olan Kuzey Makedonya'ya da yardım ulaştırıldığını kaydeden Stoltenberg, ittifaka üyelik tarihinin bu anlamda önemli olmadığını vurguladı. Stoltenberg, şu değerlendirmede bulundu: 

"Bir ülkenin 1949'dan beri NATO üyesi olup olmadığı ya da iki haftadır olup olmadığı hiç fark etmez. Kuzey Makedonya, Türkiye, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Norveç, ve ABD'den yardım aldı. Bu elbette Kuzey Makedonya için değil, aynı zamanda tüm ittifak için de iyi. Virüs sınırlara bakmıyor. Bu yüzden, bu tehdide karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M15 Nisan 2020 22:16

    Arkadaslar siz bi iktidar bagimlisi medyanin sapkin haberlerine bakmayin,olay tam anlamiyla su: Turkiye,de uretilen solunum cihazi,maske ve koruyucu elbiselerin avrupa ulkelerine para ile satisinin adini yardim koymuslar..yaw kendi halkindan 10 tl yardim isteyen bir ulke hic ucaklar dolusu yardim gonderebilirmi,hicmi akil kalmadi bu toplumda.

  • Alabao16 Nisan 2020 01:04

    Eee sonuç ? Sağlık malzemesi için bir birlerinin ürünlerine, gemilerine, uçaklarına el konulan bir durumda, para ile de versen bunu yardım kabul ediyorlar. İnşallah para ile veriyorlardir, çünkü çok fazla havlayan var

  • Ak15 Nisan 2020 20:18

    Kıskanmayın, çalışın sizin de olur!

  • Emrullah15 Nisan 2020 19:25

    Ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu herkes görüyor! Ülke emin ellerde. Bunlara sadaka verdikçe ekonomizi kıskanır dururlar! Yola devam!

  • Kafkas15 Nisan 2020 18:59

    Evde borç gırtlağa kadar is bulamaz ekmek alamaz faturalari k.kart odeyémez çoluk çocuk ac hasta babayi bekler ama baba kahvede okey arkadaşlarına yardım eder hava atar bizim devlette o.misal ilk önce kendi bir halkını kurtar hastalığın başındayız ne olucak biticek belki değil memlekette

  • KAFKAS16 Nisan 2020 11:16

    neye bakıp konusuyorsun dediğin ülkelerin işsizlik ve eflasyon oranı bakımında ne durumdasın biliyormusun sanki işşizlik oranı salgından önce sanki  %1 di  söylıyım  %13,7 virus bilerek buraya bulaştırmışlar bulaşmadık ülke mi var baska ülkeye gidicekmişin ne hak bulusuyorsun ki bunu soyleyebiliyorsun ülkemi seviyorum verdiğim vergiyide nerelere gittiğini sorgulamak hakkım senin gibi hiç bir seyi sorgulamadan yaşamıyorum

  • EKRİST15 Nisan 2020 19:57

    sanki o ülkelerde herkes iş buluyor.bugün italya ve ispanya bizden daha kötü idi yüzde 25 kişi issiz gezmektedir.o yüzden virüsü buraya daha çok bulaştırdılarki isssizliği kökünden çözelim diye.sen ne diyorsun.ülkeni beğenmiyorsan gid oralarda yaşa.biraz da herkes tasarruf da bulunsun.

  • mzd15 Nisan 2020 17:41

    hadi be,yardım edin ,para yollayın,rezalet ......

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Nisan 2020 16:08

    bunlar tam yavşak.

  • Orhan 15 Nisan 2020 15:36

    Paket paket tıbbi malzeme agöndererek, bu ülkelerden kredi bulma için favorlar olarak yorumluyor herkes zaten. Yoksa bu öcü dış mihraklarla ne işileri olur.

  • Uhgd15 Nisan 2020 15:21

    Biz yurttaşlar bu yardımın dışında gibiyiz hâlâ maske YOK eczaneler el altında 10 lu paketini 200 tl ye satıyormuş aldığım duyum bu lütfen maske işine bir el atın israile yardım ingiliz lere yardım ABD ye yardım ya biz

  • Alabao16 Nisan 2020 01:07

    Bence duyumla iş yapmayin çıkın gidip o maskeyi satın alırken kameraya çekin haber kanallarına atın burada yalan yanlış konuşmayın.