E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Finlandiya'ya tebrik mesajı---

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Finlandiya'ya tebrik mesajı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten  Finlandiya'ya tebrik mesajı
31 Mart 2023 - 14:09 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onaylanmasının ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto'yu tebrik etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ülkesinin NATO üyeliği onay sürecinin tamamlanması dolayısıyla Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto'yu tebrik etti.

Stoltenberg, sosyal medyadaki mesajında, Niinisto'ya tebriklerini iletti.

Finlandiya'nın ileri kabiliyet ve kuvvetlere, güçlü demokratik kurumlara sahip olduğunu kaydeden Stoltenberg, şöyle devam etti:

"Finlandiya ittifakımıza çok şey katacaktır. Tüm müttefikler geçen yıl Finlandiya ve İsveç'i ittifaka davet ederek tarihi bir karar vermişti. O zamandan beri NATO'nun modern tarihindeki en hızlı onay sürecini gördük. Tüm müttefikler İsveç'in onay sürecinin de hızla tamamlanmasının herkesin çıkarına olacağı üzerinde mutabık. İsveç'i de en kısa sürede NATO ailesinin tam üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum."

Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya'nın katılım protokollerine TBMM'nin de dün onay vermesiyle 30 NATO ülkesindeki onay süreçleri tamamlanmıştı. Finlandiya'nın, prosedürlerin tamamlanmasıyla ilerleyen günlerde resmen NATO'nun 31'inci üyesi olması bekleniyor.

Macaristan, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı

 

Stoltenberg: Türkiye'nin Finlandiya kararı memnun edici

 

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)