E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNamaz kılmayan hayvandır sözüne Diyanet'ten açıklama---

Namaz kılmayan hayvandır sözüne Diyanet'ten açıklama

Namaz kılmayan hayvandır sözüne Diyanet'ten açıklama
13 Haziran 2016 - 16:01 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT ekranlarında 'Namaz kılmayan havyandır' sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Aşkar'ın sözleri Hükümet Sözcüsü Nurettin Canikli'ye de soruldu.

TRT'de yayınlanan Ramazan Sevinci programına dün akşam konuk olan Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır"sözleri Türkiye'nin gündeminde. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kur’an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur’an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz” denildi.

TRT'de iftar programında şok sözler!

SUÇ UNSURU VARSA GEREĞİ YAPILIR

Aşkar'ın sözleri bugün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Nurettin Canikli'ye de soruldu. Canikli, konuyu basına yansıdığı kadarıyla bildiğini söyleyerek, "Sadece bir haber olarak TRT’deki program kulağımıza geldi. Zaten suç unsuru varsa gerekli işlemler mahkemeler tarafından yapılır. Bakanlar Kurulu olarak bizim bir adım atmamız mümkün değil. Elbette herkesin bir görüşü vardır. Suç olarak telakki ediliyorsa savcılar harekete geçer gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün açıklanması farklı yorumlara sebep olabilir" diye konuştu.

Hükümeten ‘namaz kılmayan hayvandır” için açıklama

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Mustafa Aşkar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Aksünger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Namaz kılmayan hayvandır diyen ilahiyatçı mahlukat için partili avukat arkadaşlarımız dava açtı... Takipçisiyiz!" diye yazdı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABK4514 Haziran 2016 18:36

    Kuranı Kerimde: "YERDE VE GÖKDE VAR OLANLAr ALLAHı TESBİH EDERLER" buyrulmuştur. Bu ayet ışığında bakınca, Namaz kılmayanlar hayvandır derken hayvanlara iftira etmiş oluyor aslında.

  • TRT yi LEKELEDİ YA13 Haziran 2016 19:16

    Çok Yakında kılmayanın Kafasını da KESSİNLER der bu gibi zihniyetler aynı Daişliler gibi kafa bile keser bu adam

  • xx13 Haziran 2016 18:43

    herkes işine baksın...adam hayvandır dedi diye, hayvan mı olduk...

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM13 Haziran 2016 16:56

    BU BOŞ VE AŞAĞILIK LAFI ETMEK İÇİN SADECE “ÖKÜZ” OLMANIZ YETİYOR.

  • asdrt13 Haziran 2016 16:36

    böyle hayvanları tv ye çıkaran da hayvandır.

  • baturayersin13 Haziran 2016 16:29

    NİYENETDE yılbaşı HARAMDIR KUTLAMYIN DİYOR VATANDAŞI HACCA UMREYE GİDERKEN DOLAR HESABI YAPIYOR