E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuttalip Kutluk Özgüven'in görevine son verildi---

Muttalip Kutluk Özgüven'in görevine son verildi

Muttalip Kutluk Özgüven'in görevine son verildi
16 Mayıs 2020 - 16:10 borsagundem.com

Bir televizyon programında 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunan Öğretim Üyesi Muttalip Kutluk Özgüven'in görevine İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından son verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Akit TV’deki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili tepki çeken ifadeler kullanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu. 

Açıklamada "Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

Üniversiteden daha önce yapılan açıklamada Özgüven'in açıklamaları nedeniyle hakkında hukuki süreç başlatıldığı bildirilmişti.

Ne olmuştu? 

Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı programda, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etmişti.

Prof. Özgüven’in sosyal medyada büyük tepki toplayan sözleri şöyleydi: 

“Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)