E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMutlu Dergi Grubu'na Japon ortak---

Mutlu Dergi Grubu'na Japon ortak

Mutlu Dergi Grubu'na Japon ortak
02 Haziran 2014 - 11:59 borsagundem.com

Nikkei BP, Mutlu Dergi Grubu’nun çoğunluk hissesini satın aldı

Nikkei Business Publications (Nikkei BP), Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG) yüzde 80 oranında hissesini devraldı. Nikkei BP Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Kohei Osada ile MGD Kurucusu Zafer Mutlu’nun katıldıkları basın toplantısıyla duyurusu yapılan bu işlemle, bir Japon medya kuruluşu, ilk kez Türkiye’de bir medya kuruluşundan hisse satın alarak Türk medya sektörüne yatırım yapıyor.

Japon medya devi Nikkei BP, Mutlu Dergi Grubu'nun (MDG) yüzde 80 oranında hissesini satın aldı. Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada ve MDG kurucusu Zafer Mutlu’nun katılımı ile İstanbul’da düzenlenen ortak basın toplantısı ile duyurulan satın alma neticesinde kurulan yeni şirketin ismi, NIKKEI-Mutlu Dergi Grubu A.Ş. (NIKKEI-MDG) olarak belirlendi. Kohei Osada yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Zafer Mutlu Başkan ve CEO’su olarak görev alacaklar. Nikkei BP Yönetim Kurulu Üyesi Toshiyuki Obama da Üst Düzey Başkan Yardımcısı unvanıyla NIKKEI-MDG yönetiminde yer alacak. 

2003 yılında kurulan MDG, dünyanın en büyük medya kuruluşlarından ABD'li Time Inc'in yayınladığı, kadın, moda ve yaşam tarzı alanlarında yüksek tirajlı saygın küresel dergiler InStyle, InStyle Home'un Türkçe edisyonlarını Türk okurlarla buluşturuyor. Bu yayınların ve dünyanın bir diğer önde gelen yayını olan Martha Stewart Weddings'in özgün içerikleri, MDG'nin güçlü editoryal kadrosunun hazırladığı yerel içerikle desteklenerek Türk kadınları ve reklamverenlerinin beğenisine sunuluyor.

Diğer yandan, yine Time Inc'in yayınladığı, dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi olan Fortune, kaliteli ve objektif gazeteciliğin temel kurallarına titizlikle riayet edilerek yapılan yerel katkıyla MDG bünyesinde yayınlanıyor.

Kadın, gençlik ve yaşam tarzı alanlarında kendi yarattığı özgün web siteleriyle dijital alanda da yatırımlarını sürdüren MDG, aynı zamanda, farklı sektörlerden müşterilerinin kurumsal yayınlarına da dijital ve yazılı içerik hizmeti sunuyor.

Bir Japon Medya Kuruluşu İlk Kez Bir Türk Medya Kuruluşundan Hisse Alıyor
Bu anlaşmanın bir diğer önemli tarafını da, bir Japon medya kuruluşunun ilk kez Türkiye'de bir medya kuruluşundan çoğunluk hissesi satın alması oluşturuyor. 76 milyonluk nüfusu ve 10 bin ABD dolarını aşan kişi başına düşen milli geliriyle, özellikle son 10 yıllık dönemde yükselen bir yeni pazar olarak küresel arenada dikkatleri üzerine çeken Türkiye'yi yakından takip eden Japon firmaları, son yıllarda ülkemizdeki yatırım ve ticari faaliyetlerini artırıyorlar.

Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada: "NIKKEI-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak"  
Basın toplantısında söz alan Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada, “Türk ekonomisinin büyümesini kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürmesi öngörülüyor. Burada, özellikle seneler içinde geliştirdiğimiz teknoloji haberleri medyasına yönelik potansiyel bir talebin olduğunu düşünüyoruz. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’yı da içerisine alan geniş bir coğrafyadaki pazarlara erişim için bir merkez işlevini üstlenebilecek stratejik bir konumda bulunuyor. NIKKEI-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak. Bu sayede farklı ticari alanlara doğru genişlemeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) Başkanı Sayın İlker Aycı ve ekibine destekleyici tavsiyeleri ve bu kazanıma sağladıkları katkı için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Zafer Mutlu: "Teknoloji sektörüne yönelik projelerin geliştirilmesine özellikle ilgi duyuyorum”
Zafer Mutlu da basın toplantısında, “Ticaret, yönetim ve teknoloji haberleri alanında güvenilir bir yayıncı olan Nikkei BP ile yaptığımız ortaklığın, MDG’nin yönetim kaynakları ile birleştiğinde sinerji yaratmasını bekliyoruz. Teknoloji sektörüne yönelik projelerin geliştirilmesine özellikle ilgi duyuyorum” şeklinde konuştu.
                                        
Nikkei BP Hakkında: 


•    Tokyo’daki borsa endeksine de adını veren Nikkei Inc'in iştiraki olarak 1969 yılında faaliyetlerine başlayan Nikkei BP, ekonomi, yönetim, teknoloji ve sağlık alanlarında bilgi, içerik ve hizmet sağlayan mecraları bünyesinde bulunduruyor. 
•    Genel merkezi Tokyo’da bulunan Nikkei BP’nin sermayesi 400 milyon ABD doları ve 2013 itibariyle istihdam ettiği çalışan sayısı 778’dir.
•    Nikkei BP, basılı ve dijital yayımcılık faaliyetlerinin yanı sıra müşterilerine sergi, seminer organizasyonları ile özelleştirilmiş yayım, araştırma ve danışmanlık hizmetleri de veriyor. 
•    Dergi, kitap, bilgisayar, cep telefonu, seminer ve sergi hizmetlerinden oluşan geniş çaplı medya platformu sayesinde iş dünyasının temsilcilerine ulaşan Nikkei BP, okuyucularına hem faaliyet gösterdikleri iş alanları hem de sağlık konularında içerik sağlıyor.
•    Nikkei BP, Yönetim & İş dünyası, Lifestyle & Eğlence, Elektronik & Mekanik Mühendislik, İlaç & Sağlık, Bilgisayar & Ağ iletişimi, Mimari & İnşaat ve Eğlence başlıkları altında 35 dergi yayımlıyor.
Mutlu Dergi Grubu Hakkında:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)