E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMutasyonlu virüs tüm ülkeye yayıldı---

Mutasyonlu virüs tüm ülkeye yayıldı

Mutasyonlu virüs tüm ülkeye yayıldı
13 Şubat 2021 - 19:54 borsagundem.com

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) mutasyonlu varyantının hemen hemen ülkenin tamamına yayıldığını belirterek yurttaşları tedbirlere sıkı sıkıya uymaya çağırdı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, sağlık bilimleri üniversitelerinin rektörleriyle çevrim içi düzenlenen toplantıya katılan Sağlık Bakanı Said Nemeki, salgının ülkedeki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19'la mücadelede kendilerini zor günlerin beklediğini söyleyen Nemeki, başkent Tahran'da 71 yaşındaki bir kadının, Kazvin eyaletine bağlı Aybek ilçesinde de 48 yaşındaki bir erkeğin mutasyonlu virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Nemeki, "Yaşanan olaylar, mutasyonlu virüsün neredeyse tüm ülkeye yayıldığını kanıtladı. Bu virüsün her şehirde, köyde ve ailede ortaya çıkabileceğini düşünmek zorundayız. Bu durum, ciddi tehlike alarmlarından biridir" dedi.

Sağlık Bakanı, Kovid-19'la mücadelede halka alınan önlemlere sıkı sıkıya riayet etme çağrısı yaptı.

İran'da Kovid-19'un mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan türünün ilk kez 5 Ocak'ta görüldüğü açıklanmıştı.

DSÖ'den uyarı: Mutasyonlarla tekrar enfekte olunabilir

ABD kabusu yaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST13 Şubat 2021 20:29

    ABD ve İsrail iran ın hastalıklar ile köklerini kazıyacaklar galiba.bunu bunların ajan ve adamları yapdığı söylenmektedir.

  • Ahmak group sizi 13 Şubat 2021 20:21

    Iranlılar ile kucak kucağa geziyoruz ne idüğü belirsiz bir sürü iranli memleket de fink atıyor nereden geliyor nasıl giriyor lar belli değil...