E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMusul operasyonuna "acil durum" ayarı---

Musul operasyonuna "acil durum" ayarı

Musul operasyonuna acil durum ayarı
08 Mart 2015 - 10:57 borsagundem.com

Musul harekâtı için seçenekler masada. Türkiye İncirlik, Erhaç, Batman ve Diyarbakır'daki üslerini sadece "acil" durumlardaki inişlere açacak

Türkiye, olası bir Musul harekâtına ön cephe yerine perde gerisinden destek verecek. Ankara hem karada hem de havada aktif bir pozisyon üstlenmeyi düşünmezken, masada üç seçenek bulunuyor. Buna göre Türkiye İncirlik, Erhaç, Batman ve Diyarbakır'daki üslerini yardım malzemelerinin taşınması dışında sadece "acil" durumlardaki inişlere açacak. Talep olursa da AWACS ile istihbarat, tanker uçağıyla da yakıt ikmali desteği verebilecek. Nisan-Mayıs gibi DAEŞ'i Musul'dan temizlemek için yapılacak geniş kapsamlı hava ve kara harekatında, Türkiye'nin pozisyonu netleşiyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın son Irak ziyaretinde lojistik ve istihbarat noktasında koalisyon güçlerine destek verebileceği Irak yönetimine anlatılırken, üst düzey kaynaklar Türkiye'nin hem karada hem de havada aktif şekilde yer almayacağına vurgu yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)