E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMustafa Cengiz: Hakemler görevi bırakmalı---

Mustafa Cengiz: Hakemler görevi bırakmalı

Mustafa Cengiz: Hakemler görevi bırakmalı
24 Kasım 2018 - 17:37 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Hakemler görevi bırakmalı TFF tüm kurullarıyla istifa etmelidir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu, Türk Telekom Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Cengiz, hakemler Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın hakemliği bırakmasını belirtirken, TFF'nin de tüm kurullarıyla istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

Dün sahada hepimizin de gördüğü sportif bir cinayet işlenmiştir. Kendi evimizde, seyircimizin önünde takımımıza hak gaspı yapılmıştır. Rakibe saygı, kendine saygı dedik. Ne yazık ki bu yaklaşımımız zayıflık, basiretsizlik ve acizlik gibi algılandığını gördük. Bu samimi yaklaşımımız, maalesef spor camiasında hak ettiği karşılığı görmedi. Türkiye'de VAR uygulamasının başladığı Süper Kupa finalinden bu yana açıkça Galatasaray aleyhine sürekli haksızlıklar yapıldığını gördük. Spor kamuoyu da buna şahit oldu. 10 binlerce seyircinin önünde, kışkırtıcı şekilde kullanılmasının nasıl bir hedefi vardır merak ediyoruz. Burada hata değil, kasıt olduğuna inanıyoruz.

Dün 88. dakikada VAR hakemleriyle bir karar alındı. Hakem görüntüleri izlemeye dahi tenezzül etmedi. 4 dakika boyunca kulaktan iletişimle saha içi tahrik sebebi oldu, yetmezmiş gibi yanlış kararından dönmedi. Tartışılan pozisyon asla penaltı değildi. Dürüstlük, şeffaflık gerektirir. Bu kavramlar maalesef şu anda karşılığını bulamamıştır. Penaltı olmayan pozisyonda VAR hakemiyle sahadaki hakemin konuşmalarının hemen deşifre edilmesini, resmen açıklanmasını istiyoruz. Bu konuda TFF gerekeni yapmadığı takdirde IFAB, FIFA, UEFA nezdinde harekete geçilecektir. Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya, derhal hakemliği bırakmalıdır. Güvenilirliği sürekli olarak tartışılan bir kurum haline gelen TFF, bu durumun baş sorumlusudur. TFF dünyanın gündemindeki Football Leaks belgelerini neden yok saymaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ25 Kasım 2018 18:07

    başarısızlığı hemen hakeme yükseliyon.asıl bunun baş sorumluları olarak fatih terim ve sen istifa edin.adam gitti penaltıyı tekrardan bantan izledi öyle karar verdi.asıl kazma oyuncuna kızsana oyunun son dakikalarında tren gibi ceza sahasında adamı biciyor.üç beş tane gariban memur hakeme başarasızlıklarınızı yüklüyorsunuz.Görüyoruz milli takım dahil mafyalışmış durumda.yazıklar olsun.avrupada milli takım dahil tüm spor külüpleri batır batır dökülmektedir.futbolar ve teknik direktörlerin r aldıkları trilyonlar  gözlerinize diznerinizi vursun.

  • doğru 25 Kasım 2018 09:12

    İLK ÖNCE TÜRK FUTBOLUNA CEBİNİ DOLDURMAKTAN BAŞKA HİÇBİR KATKI YAPMAYAN FATİH TERİMİN İSTİFA ETSİN...

  • iso25 Kasım 2018 12:43

    Ne kadar boş beleş adamlarsınız arkadaş. Adam oturmuş klavyenin başından Fatih Terim'e gömüyor. Fatih Terim'in Galatasaray ile avrupada yakaladığı başarıların Türkiye için toplam reklam geliri hesaplandığında ülkeye fayda 5 milyar $... Yani sen ülkeni tanıtmak için 5 milyar$ harcaman gerekirken adam bunu başarmış. 

  • Jale25 Kasım 2018 01:22

    Hokumet nerede?

  • hacı bumbala24 Kasım 2018 23:19

    artık var geldi öyle bedavadan penaltı ofsayttan gol devri bitti.küçük takımların hakkı daha az yenecek bütün büyük takımlar borç içinde istedikleri transferleri yapamıyorlar .yabancı sınırı yok anadolu takımları ucuz iyi yabancılarla büyük takımlarla artık rekabet edebiliyor.deniz artık bitti. öyle 80-90 puanla şampiyonluk devirleri yok .deniz kurdu  artık anadolu takımları artık daha üst sıralarda olacak ilk 4-5 .inci sıra çok ciddi değişecek  .başakşehir galatasaraya yenilmezse bu sene şampiyon olur .bu kadar net

  • iso25 Kasım 2018 12:44

    O kadar yazmış yazmış anadolu inebolu gevelemiş sonuna da akp'nin proje takımı başakşehir şampiyon olur demiş :D  La zaten amaç o. Başakşehir'i şampiyon yapıp katarlılara çakacaklar işte. Şu an Galatasaray peşinde diye sürekli Galatasaray doğranıyor. Şu an 2. sırada Beşiktaş olsaydı böyle adaletsiz kararlarla onlar doğranıyor olacaktı. 

  • Mustafa Cengiz 24 Kasım 2018 22:58

    Gs ye penaltı veren hakemler en ağır şekilde cezalandırılsin. Ömür boyu hapis cezası veya idam edilsin. Mecburen adalet.

  • M. C. 24 Kasım 2018 22:45

    Federasyonda çalışan herkesin imzalı ve Tarihsiz istifa dilekçeleri gs başkanlarının kasasında olmalıdır. Ancak adil bir yönetim böyle olur

  • F.T.24 Kasım 2018 20:09

    Gerek görüldüğünde rakip takım futbolcu lara maçtan önce transfer edebilme hakkı verilmeli

  • F. T.24 Kasım 2018 20:06

    En son Çeşme'de yediğim dayakan sonra bu kadar aglamistim.

  • Hergele24 Kasım 2018 20:04

    Bütün hakemleri sene başında gs kongre üyeleri seçmeli özellikle gs mac hakemleri maçtan önce gs yönetim kurulu tarafından sözlü mülakattan sonra gs nin maçına verilmeli gerektiğinde gs maçının herhangi bir dakika sinda hakem gs yönetim kurulu tarafından değiştirilebilmeli. Ancak lig böyle adaletli olabilir

  • Hakkı24 Kasım 2018 19:54

    Geçmişte dışından çok penaltı aldınız. Onlara say

  • Ali Şen 24 Kasım 2018 19:25

    Vaaayy vaaash çok üzüldüm. Ne yapsak ta daha fazla aglamasalar

  • Ali Şen 24 Kasım 2018 18:09

    Ha Ali Cengiz ha Mustafa Cengiz

  • M.C 24 Kasım 2018 18:08

    Beni niye uzuyorsunuz

  • Orhan Veli 24 Kasım 2018 18:07

    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel kelimelerinse bu kadar kifayetsiz olduğunu

  • ALAATTİN CAMGÖZ24 Kasım 2018 18:03

    ulan yenildikce sucu ona buna atıyorsun.madem avrupa kularında da yenilden neden gidip istifa edin demiyorsun.senin futbolcu kazma olur ise kimi suçlayacaksın.adam gitti tren gibi hem de son dakikalarda adamı tren gibi biçti.bunlar başarısızlıklarını başkalarına atmakta dünya birincileri.gördük oynadığın futbolu.bizim amatör kümü futbol takımı gelse senin takımına rahat kafa tutturur.

  • F.T.24 Kasım 2018 17:47

    Sonunda benide ağlamayi basardiniz.

  • M.C 24 Kasım 2018 17:46

    Dün geceden beri ağlamakan gözlerim şişti. Yazık değil mi bana

  • Fenasi 24 Kasım 2018 17:44

    Sizin atadiginiz hakemler ile federasyon yönetin ligi