E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMuhtar Kent'in 'kırmızı' sırrı---

Muhtar Kent'in 'kırmızı' sırrı

Muhtar Kent'in 'kırmızı' sırrı
20 Mart 2015 - 06:29 borsagundem.com

Coca-Cola CEO'su Kent'in cüzdanındaki kırmızı boya kartelasıyla gittiği yerde kola kutusu, makinesi ve kamyonunun boyasını kontrol ettiği ortaya çıktı

Dünyanın en büyük içecek şirketi Coca - Cola’nın CEO’su Muhtar Kent cüzdanında bir sır saklıyor... Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Muhtar Kent’in dünyanın neresine giderse gitsin, cüzdanında küçük kırmızı renk bir boya kartelası taşıdığını, bu kartelayla gittiği ülkedeki kola şişesi, kutusu, makinesi ve hatta kamyonunun ‘nizami’ Coca - Cola kırmızısında olup olmadığını kontrol ettiğini yazdı. Gazete bu ayrıntıyı şu şekilde aktardı:
“Ocak ayında Florida’daki bir Coca - Cola şişeleme tesisini ziyaret eden Muhtar Kent, cüzdanından çıkardığı küçük kırmızı boya kartelasını yeni bir nakliye kamyonuna tuttu. Eğitimsiz bir göz kamyonu Coca - Cola kırmızısı sanabilirdi ama rengi çok hafif kaçmıştı. Çoğu kişi için bu büyük bir sorun olmayabilir ama Kent için öyle... Dünyanın neresinde bir şişeleme tesisi, bir dükkân ziyaret etse kartelayı çıkarıp şişe, kutu, kola makineleriyle eşleştiriyor. Yönetim, ona göre, elması sürekli parlatmak...”   

Evin içine kola makinesi sokacak

Coca - Cola’nın evlerde tezgâh üstüne yerleştirilecek Keurig Green Mountain marka bir kola makinesi üzerinde çalıştığını yazan WSJ, Muhtar Kent’in 100 değişik tadı karıştırma olanağı sunan Freestyle adlı büyük boy bir kola makinesine de büyük önem verdiğini belirtti.
WSJ, 2. Dünya Savaşı sonrası doğan neslin çok sevdiği bazı paketli ürünlerin sihrini kaybettiği, günümüz tüketicilerin daha sağlıklı ürünler talep ettiği yorumunu da yaptı.  

‘Riskli strateji’ iddiası

Geçen yaz Gallup’un yaptığı bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 63’ünün gazlı içeceklerden uzak durduğunu aktaran WSJ, ABD’de içilen gazlı içecek miktarının son 10 yıldır düştüğünü belirtti. Coca - Cola’nın gelirinin yüzde 70’inin gazlı içeceklerden geldiğini belirten gazete, dünyada Coca - Cola satışlarının düştüğünü kaydederek şunları yazdı:
“Coca - Cola geçen yıl şubatta yaklaşık 10 yıl içinde ilk kez yıllık hacimsel büyüme oranının yüzde 3 - 4 gerisinde kaldığını duyurdu. Kent, buna ‘hız tümseği’ dedi ve yatırımcılara 2014’ün eylem yılı olduğu sözünü verdi. Kent, ekim ayında şirketin 2014 ve bir ihtimal 2015’te gelir ve kâr hedeflerini tutturamayacağını kabul etti. Coca - Cola geçen ay gelirinin önceki yıla göre yüzde 2, kârının da yüzde 17 düştüğünü açıkladı. Kent’in riskli stratejisi, daha fazla gazlı içecek satmak. 62 yaşındaki CEO, 2016’da tek rakamlı yüksek gelir büyümesi için pazarlama harcamalarını artırmak ve ABD’deki dağıtım ağını elden geçirmek gibi planları olduğunu belirterek, ‘Önümüzde harika bir pist olduğuna inanıyorum’ diyor.”
Gazete, haberinde, Muhtar Kent’in yönetim kurulu toplantılarında planlarıyla ilgili eleştirilere çok açık olmadığı yönünde iddialara yer verse de Kent, iç tartışmalara açık olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)