E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB acı haberi duyurdu: 9 şehit---

MSB acı haberi duyurdu: 9 şehit

MSB acı haberi duyurdu: 9 şehit
12 Ocak 2024 - 21:57 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini, yaralı asker sayısının da 5 olduğunu açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini, yaralı asker sayısının da 5 olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden acı haber geldi. Üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 9 askerimiz şehit düştü, 6 askerimiz yaralandı.

PENÇE-KİLİT BÖLGESİNDE 9 ASKERİMİZ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

MSB'den Sarıkamış şehitleri için videolu paylaşım

 

Bakan Güler Sarıkamış şehitlerini andı

 

Sarıkamış'ta şehitler için yürüdüler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C13 Ocak 2024 23:54

    BEDELLI ASKERLIK KALDIRILSIN HERKES ESIT SARTLARDA ASKERLIK YAPSIN.

  • NUSRET ALİBEYSOY14 Ocak 2024 17:01

    Şuan ülkemiz teröristler ile değil, bunların babaları abd israil ab ülkeleri iran rusya ile savaşmaktadır.

  • DOĞRU14 Ocak 2024 16:01

    senelerdir erler kışladan çıkartılmıyor operasyona profosyonel askerler gönderiliyor,doğrusuda bu ,sen neyin kafasını yaşıyorsun...

  • xyz13 Ocak 2024 21:24

    Malesef ABD ve AB ülkeleri yine 9 askerimizi şehit ettirmiştir.

  • AZİMET GERÇEKKALE14 Ocak 2024 17:03

    Halkısın kardeş hemde yerden göge kadar keskeş herkese sizin gibi olsa. bir gün bu teröristlere destek verenler ve onlar ile ortaklık yapanlara bu millet faturayı kesecektir.

  • xyz14 Ocak 2024 12:03

    Şehit kanında boğulasın sahte xyz . Sana insan demeye dilim varmıyor. Bari şehitlerde yalakalık, yanaşmalık ve algı için adımı kullanmasan.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA13 Ocak 2024 20:22

    Biz önce kapımızın önünü temizlemeyiz.Sırtını kandile, ypg ye, pkk dayadıklarına söyleyenlere hiç bir güvenlik gücü hiç bir yargı kurumu bir şey yapamıyor bunlarda elini kolunu sallayarak bu ülkenin kalbinde cirit atıp istediği her şeyi söyleyip devletini tehdit ediyor ise söylenecek bir şey yoktur.Sonra bunlar ile muhalefet partileri ortaklık işbirliği yapıyorlar ise kimse kimseyi lütfen kandırmasın.

  • AHMET ÖZBİR13 Ocak 2024 16:36

    ŞEHİDLERİMİZE Rabbim rahmet eylesin, teröristleri ve onlara sevda sunanlar kahr-u perişan eylesin. "Vatan Canım Sana Feda" diyen arslanlar BİR ÖLÜR BİN DİRİLİR. Sütü bozuklar öldürülünce ise "LEŞ" olurlar. EZAN, VATAN, BAYRAK TÜRK'ÜN UĞRUNA SEVE SEVE CAN VERDİĞİ DEĞERLERDİR. Yiğitleri Cennete uğurlarken, vatan hainlerini CEHENNEME POSTALADI Yiğitlerimiz.

  • işte onu bilmiyor13 Ocak 2024 16:09

    Devlet 300 teröristin ayakkabı numarasını biliyor ama senin beyninin çapını bilemiyor ne yazık ki! 300 terörist kaldı ifadesi yurt içi için söylenen bir söz ve gerçekten de devlet yurt içindeki teröristlerin ayakkabı numarasını bile biliyor. Bu yüzden de içeride terör olayları sıfır seviyesinde. Türkiye'de hareket kabiliyetini kaybeden örgüt de Kuzey Irak'ta kinini kusuyor. Ama senin gibi geri zekalılar bunu anlamıyor. Anlayamaz da. Çünkü cücük beyniniz devletiniz için milletiniz için değil de bölücüler için çalışıyor

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA13 Ocak 2024 21:14

    Halkı hükümetimize devletime karşı kışkırtma .o söylenen yurt içindeki töreristler içinde içeride tetöristler nerede ise bitirildi.

  • astor13 Ocak 2024 15:28

    300 tane tererüs vardı ayakkabı numarasına kadar biliniyordu.

  • Alp13 Ocak 2024 16:48

    Ounu bunun c...senın gıbı bır kac tane kalmıştır.vatan sagolsun..az kaldı.

  • baran13 Ocak 2024 16:23

    Sein de kemiğini verdikleri Coni abine sorsana dürzü! Cenabet Hayvanat Partisi ve Dem siz itlere de sorabilrisin.  Terörle sonuna kadar mücadele edip hiç bir maliyetten sakınmayan hükümeti değil ben senin gibi soytarılar vebal altındadır. 

  • Velı13 Ocak 2024 12:51

    Gercekten ANAYADA MAHKEMESININ.YASLI FOSILLETI..VE CHP nınYOL AYRIMINI YAPMADI GEREK..VE HALADA BU MILLET ONŞARA PIRIM VERIYORSA SOZUN BITTIGI YERDIR..

  • Aplaslan hazir13 Ocak 2024 16:52

    Astor rumuzlu o.....nu n cocugu bellıkı haramzadesın..kimden peydahlandıgın bilinmediği gıbı gercek ismini yazamayacak kadar korkaksın.

  • astor13 Ocak 2024 15:25

    2 kelimeyi yazamayan anayasa mahkemesini hedef almış

  • borsacı13 Ocak 2024 12:41

    tek ve son çare dem kem demeksizin önce meclisten başlanarak ister yasal ister yasa dışı imha edilmeden bu acıları yıllarca yaşamak zorunda kalmaktan başka çare yok.

  • NUSRET ALİBEYSOY13 Ocak 2024 12:05

    Ülkemizde güçlü muhalfet görmek ister idik.İster idik ki tüm muhalefe partileri cumhurbaşkanlığından randevu alarak bizlerim bu konuda katkımız ne olabilir ne yaparbiliriz şunları yapalım diye hükümeti sıkıştırmalarını bekler idik.Ama nerede de.Nasıl olacak bizler onları neden seçtik hiç hareket yoktur.Anacak fos ancak fossssss....

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA13 Ocak 2024 11:24

    Bunun tek önemli yolu var.Tüm suriye ve ırak sınırını ticareti ve fırat ile dicle  nin suları kapatılsın hava sahası da kapatılsın bakın nasıl olacak.

  • VS13 Ocak 2024 11:16

    karşılık vereceksek o itlere silah taşıyan uçak gemi tır hepsini vurmalıyız ki bataklık kurusun o kalkeşlere bütün gelişmiş silahları veriyor bu şerefsiz abd ve avrupa itleri

  • tv13 Ocak 2024 11:09

    aşagıda  yazan mucise reis  arkadaşa  bence dogru yazmış şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL13 Ocak 2024 10:52

    Artık  CHP bu teröristlere sırtını dayayanlar ile ittifak yapmasını istemiyoz.Chp başkanı pkk nın sehit ettiği şehitlerimize bassağlı diliyoruz der iken pkk ypg yine kınaması söylerini kendinden duymak ister idik yine bu sözleri duymadık bizleri üzmektedir.

  • Mucise Reis ;(13 Ocak 2024 11:31

    Gerçektende Türk Milleti ağlarken, ağıt gecesinde teb çalıp oynayan tek seni görüyorum. Şehitlerimizin hangi partili olduğunu biliyormusun ? yada anne babalarının üye oldukları partileri ? bu topraklar  Türk milletnini..16 bütükl Türk devlerinin devamı olan osmanlı Türkice Cumhuriyeti olarak yolunda ilerlerken.. sen nasıl bu büyük ırkı bir parti ve particilik uğruna küçük kabile devleti yerine koyacak basit cümleler kuruyorsun ? Hiç mi tarih bilgin yok ? yada islam bilgin ? . Senin gibiler onun bunun peşinden koşan tapan şığ arayan kişiler . bomboşsunuz. bait programlaam ile lacrens arkasına takılacak boş insanlarsınız. türk Milleti ırkını küçültme yüvcelt. terör saldırısına uğramış asker şehit vermiştir o kişi...

  • ALİ KODUŞ13 Ocak 2024 10:50

    Benim anlamadığım üst bölgelerinin 1 km etrafı neden mayın tarlasına çevrilmiyor bu teröristler neden farklı tebbirler alınmıyor.Seçimlere kadar abd ve ab li bu askerleri ile yine bu türlü operesyonların yapacağını daha da dozun artacağını daha önce söylemiş idik.

  • Mucise Reis ;(13 Ocak 2024 11:28

    Ne mayını ? yol yok oralarda. tank gitmez obüs gitmez top gitmez. oraya hava aracı ayda yaya gidersin.  oralarda  bu soğukta kimse yaşayamaz, ektra malzeme yoksa... Şahsi düşüncem kara yolları yapılıyor, yaz ayları uygun iklim için.. bu bahsedilen üslerimiz o bakımdan oralarda. geleekte umuyorum ki. KANDİL denen yere kadar tanlar gidebilecek yol olacak. O zaman bölgesel kontrol tam bize geçecek. kara yolları önemli kara kuvvetlerımız güçlü  yollar oralarda oluşturulursa herşeyin rengi değişebilecek. bu üslerin önemi o. ABD o bakımdan bu tarz geri adımlar yapılmasını istiyor. teknolojıkd estek veriyor. Türk birlikleri topluluğu barı gücü gibi kullanılabilir olacak gelecekte. 

  • Mucise Reis : )13 Ocak 2024 10:25

    Bayrak kanunumuz var. Bazı fabrikalar yıpranmış bayrak asıyor. Yırtılmış, yada şekil , boyut, ebat, aslını yitiren bayrak asıyor. Bunlar yasak ve maddi cezaya tabidir. ... Bazı yerlerde de bayrak direkleri var. kanunumuzda bir bayrak direği yada yan yana birden fazla bayrak direkleri varsa Türk bayrağı asmak zorundasın. Kimi yerler direk yapıyor ama boş tutuyor. bu bir suçtur. Bunu bilinçli olarak kimse yapmaz diye düşünüyorum ama ben şahsen bir haftadan uzun boş bayrak direği gördüğümde 112 hattı arayıp uyarı amaçlı telefon etmenizi öneririm. Ben askeri görevimde öğrendim bunları ve uyguladım. alışkanlık oldu. Ellerimizden acemi askerler kısa dönemde geçti ve öğrettik. Kimi başka şehirlerde görev aldı vb. Şehitlerimiz için lütfen özen ve önemle dikkate alın. Bedava boş iş demeyin.... Bayrak için can veridi milyonlar... 112 uyarı amaçlı hatırlatma amaçlı aradım diyin, şikayet için değil.boş bayrak direği, yıpranmış yırtık bayrak olmaz...

  • Mucise Reis : )13 Ocak 2024 12:18

    Biz o kumaş dediğin değer için can veren milyonların torunlarıyız. Senin bakış açın değil, Türk Milletinin bakışı önemli... Saygı duymayan, saygı görmez.... Düşman olan, düşmanlığımızı tadar... Haber resminde gördüğün kumaş mı senin  Lale dümbeleği...?

  • Lale13 Ocak 2024 11:10

    Kumaş değil mi o

  • Danılo 13 Ocak 2024 05:11

    Allah sabir versin Amin Rabbım Allah bir daha göstermesin

  • Ferit12 Ocak 2024 23:40

    Allah şehitlerimizi peygamber efendimize komşu eylesin Mekanları cennet olsun

  • Çakır 12 Ocak 2024 23:24

    Başımız sağolsun Türkiye cenabı Allah sehitlerimize rahmet acılı ailesine sabırlar versin inşallah gazilerimize acil şifalar diliyorum.kahr olsun PKK ve tüm teröristlere Allah tez zamanda cezanizi versin inşallah bizi bolemeyeceksiniz size destek verenlerin de sonu yaklaştı

  • mali12 Ocak 2024 23:06

    Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türk Milleti size minnettardır. Dualarımız sizinle. 

  • Mucise Reis : (12 Ocak 2024 22:49

    ABD  uydularının siperlerimizi, askeri birliklerin konumlarımızı, tepe üzerindeki uygu ile krokilerini  vermesi ile.... anlık asker sayımızı., askerlerimisin nöbet değişim süre ve saatlerini.. uygu ile haftalık izlemeler ile terör grublarına destek verdiği yönünde yabanı içerikler yazıyor.... Yabancı ülkelerin desteği var. dijital askeri konumların terör grublarına verilmesi. Hatta kullanılan cep telefon sayısı, adedi, sinyalleri tesbiti ile yanyana bulunan askeri ekip, asker net sayısı,  gibi ileri teknolojı bilgileri paylaşılıyor... erör grublarının bu kadar ileri teknolojık destek alması... ileri teknolojık destek görmesi inanılmaz... Askerlerimizin heribi kaydeşimiz... Kardeşlerimizin yolunda gidecek milyonlar var, şüphem yok.  Yabacı devlet destekleri açıklanmalı nota verilmeli...

  • Ferit12 Ocak 2024 22:48

    Ordaki itleri yok etmek için askerlerimizin şehit olması gerekmiyor Misliyle karşılık verdik nedir ne demektir 10 misli 1000 misli olmalı o bölge kavrulmalı yeter artık