E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Yanıldık---

Morgan Stanley: Yanıldık

Morgan Stanley: Yanıldık
25 Temmuz 2023 - 11:22 borsagundem.com

Morgan Stanley’den Mike Wilson, hisse senedi piyasaları ve yaşanan ralliyle ilgili itirafta bulundu: “Yanıldık”

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarını sene başından beri ele geçiren yapay zeka güdümlü ralli, birçok yatırım bankasının beklentilerinin aksine bir gelişme olarak öne çıktı. Yanılanların başında ise Morgan Stanley’nin saygın stratejistlerinden Mike Wilson da yer aldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, sene başından bu yana hisse senedi piyasalarının ayı piyasasında olduğunu ve değerlemelerin çok yüksek seyrettiğini söyleyen Morgan Stanley’den Mike Wilson, çekinceler koysa da, yanıldığını kabul etti.

Uzun süren karamsarlık

Bloomberg’den Lu Wang’ın haberine göre, dünyanın en saygın stratejistlerinden biri olan Morgan Stanley’den Mike Wilson, hisse senedi piyasalarıyla ilgili öngörülerinde yanıldıklarını ve hata yaptıklarını kabul etti.

Geçen yıl S&P 500 Endeksi’ndeki düşüş, düşüş yanlısı olduğu bilinen Mike Wilson'ı Wall Street'in en ünlü hisse senedi tahmincisi yapmıştı. Bu şöhret, 2023 yılında Wilson için fazla kalıcı olmadı.

Morgan Stanley'in baş ABD hisse senedi stratejisti Mike Wilson, hisse senedi piyasalarıyla ilgili tahminlerinde, geçen yıl yaşanan büyük düşüşü bu yıl telafi eden büyük borsa rallisine rağmen, karamsarlığa çok uzun süre takılıp kaldığını kabul etti. Wilson, S&P 500 Endeksi için verdiği 3.900 puan tahmininde ise hala ısrarcı. Endeks, 4.560 puanla, Wilson’ın tahminlerinin yüzde 19 oranında üzerinde seyrediyor.

Wilson, paylaştığı notta “Yanıldık” diye yazdı ve şöyle devam etti: “2023, düşen enflasyon ve maliyet düşürmenin ortasında, beklediğimizden daha yüksek değerlemelerin olduğu bir hikaye oldu.” Wilson’ın ekibi kısa bir süre önce odak noktasını Haziran 2024'e kaydırmış ve fiyat hedefini, endeksin mevcut seviyesinin yaklaşık yüzde 8 altı, yani 4.200 puan olarak belirlemişti.

Ne demişti?

Wilson, 2023'ün çoğunu rallinin kendi kendine tersine döneceği konusunda uyararak, teknoloji hisseleri üzerinde alarmlar çalarak ve Mart ayındaki bankacılık kargaşasının, hisselerin yeniden yükselmeye başlamasından önce ihtiyaç duyulan ‘kısır' bir satış zirvesine işaret ettiğini savunarak geçirdi.

Yedi ay içinde, S&P 500 Endeksi düşen kazançlara rağmen güçlü bir yükseliş kaydetti. Dev sermayeli teknoloji hisselerini yükselten yapay zeka etrafındaki iyimserlikten, enflasyonun soğuduğu ve durgunluk uyarılarının erken olduğu dirençli bir ekonomiye kadar bir dizi rüzgar da, bu dalgalanmaya destek oldu.

Wilson, hisse senedi rallisini kaçıran Wall Street tahmincilerinin çoğundan biri. Bazı stratejistler, şimdi fiyat hedeflerini yukarı yönlü revize etmek için çabalıyor.

"Ralliyi hafife aldım"

Hisse senedi rallisini hafife alma hatasını kabul eden Wilson, kurumsal Amerika'nın kazanç gücü konusunda temkinli olmaya devam ediyor. Yumuşayan enflasyon, hisse senedi değerlemeleri için elverişli bir zemin olan daha dostane bir Fed için iyimserliği desteklerken, aynı zamanda işletmeler için fiyatlandırma gücünün azalması anlamına geliyor.

Bilanço sezonunun ikinci haftasında, kazançlardaki düşüşlerin hızı, Morgan Stanley'in kazanç revizyonları ölçüsünün negatif bölgeye gerilemesiyle birlikte, yüksek değerlemeleri geride bırakıyor. Wilson, “2023 kazançları konusunda kötümseriz. Enflasyon şu anda, özellikle de şirketler tarafından hissedilen enflasyon olmak üzere, genel kanaatin beklentisinden daha hızlı düşüyor. Bu yıl birçok şirket için satış büyümesini sıfırın üzerinde tutan ana faktör fiyat olduğundan, bu fiyatlandırma gücünün tersine dönmesi önemli bir ters rüzgar olacaktır” diyor.

Boğalar da ralliden endişe ediyor

 

Ralli mi ortalamaya dönüş mü?

 

Tüketici hissiyatı rallinin önünü kesebilir

 

Wall Street rallisinin devamı gelecek mi?

 

Borsa rallisinde yüzde 50 oranında düzeltme ihtimali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)