E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Kâr terendleri zayıflayacak---

Morgan Stanley: Kâr terendleri zayıflayacak

Morgan Stanley: Kâr terendleri zayıflayacak
08 Mayıs 2023 - 15:05 borsagundem.com

Morgan Stanley stratejisti Wilson, "Ekonomi 2023'te hisse başına karların beklentinin altında olacağının sinyalini veriyor." açıklamasını yaptı

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, ABD'den gelen makroekonomik verilerin zayıflığının bir çok analistin beklentilerinin tersine kâr trendlerinin önümüzdeki aylarda zayıflayacağına işaret ettiğini söyledi.

"Odaklandığımız pek çok önde gelen makro veri son haftalarda düştü ve gelecek birkaç ayda güçlenmeye işaret etmiyorlar" diye konuşan Wilson, "İşçilik maliyetlerinin şirketler için bir ters rüzgar olmaya devam ettiği ortamda analistlerin karların büyüyeceği projeksiyonlarına daha çok kuşku ile bakıyoruz. Yavaşlayan enflasyon da şirketler için fiyatlama gücünün azalacağı anlamına geliyor" dedi.

Wilson, ekonomik verilerin iyileşmesi halinde karlarda beklenen toparlanmanın gerçekleşebileceğini ifade ederken, kendisinin ise 2023'te S&P 500 için ortalama hisse başına kârın 195 dolar olan genel beklentinin altına inmesi olasılığı gördüğünü vurguladı.

Morgan Stanley: Enflasyondaki yumuşama yatırımcıları yanıltıyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri tehlikeli bölgede

 

JPMorgan: Hafif bir durgunluk bile borsalarda çöküşe neden olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)