E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Ayı piyasası henüz bitmedi---

Morgan Stanley: Ayı piyasası henüz bitmedi

Morgan Stanley: Ayı piyasası henüz bitmedi
03 Nisan 2023 - 10:54 borsagundem.com

Morgan Stanley stratejistleri boğa piyasasının başladığına dair çok sinyal olmadığını ve ayı piyasasının henüz bittiğini düşünmediklerini belirtti.

Kurum stratejistleri paylaştıkları bir notta yatırımcılara yüksek operasyonel etkinliği ve yüksek kârlılığı olan şirketlere yönelme tavsiyesinde bulundu.

Stratejist Michael Wilson geçen sene Kurumsal Yatırımcı anketinde hisse senetlerindeki düşüşü doğru tahmin etmişti. Wilson 2023'ün ilk yarısında hisse senetleri görünümü için temkinli görüşte.

ABD teknoloji hisselerinde yukarı hareket sürdürülebilir değil

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, ABD teknoloji sektörü hisselerindeki rallinin sürdürülebilir olmadığını ve sektörün yeni düşüklere geri döneceğini öngördüklerini bildirdi.

Bankacılık sektöründe yaşanan kargaşa sırasında Nasdaq 100 Endeksi'nin boğa piyasasının ötesine geçtiğini belirten Wilson, bunda teknoloji sektörü hisselerinin geleneksel olarak defansif bir sektör olarak görülmesinin etkili olduğunu, ancak kendisinin buna katılmadığını vurguladı.

Wilson, "Teknoloji sektörü hisseleri gerçekte daha konjonktür yanlısı hisselerdir. Biz teknoloji sektörü hisselerinde daha agresif şekilde pozisyon almadan önce piyasa genelinde sağlam bir dibin görülmesinin beklenmesini tavsiye ediyoruz" dedi. Teknoloji sektörünün kar riskleri, cazip olmayan değerlemeler nedeniyle diğer sektörlerin üzerinde performans göstermesinin güçlü şekilde duracağını savundu.

JPMorgan Chase stratejistlerinden Mislav Matejka da, teknoloji sektörü hisselerinin pozisyon almak için çok iyi bir yer olmayabileceklerini belirtti.

Resesyon gerçekleşir ise ABD borsaları baskı altına girebilir

 

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Teknoloji hisseleri, ABD borsalarını taşıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)